Nyheder om dansk og international svømning

Yannick Agnel får mulighed for at svømme 200 fri til OL

6. april 2016, AF Jon Langberg

Som vi berettede om forleden gik Yannick Agnel glip af pladsen på 200 fri til OL - et løb hvor han er forsvarende olympisk mester - fordi tidsanlægget ved de franske udtagelsesmesterskaber fejlagtigt gav ham en tredjeplads, og dermed ikke en af de to pladser der gav en plads til OL.

Det Franske Svømmeforbund afholdte her til morgen en pressekonference hvor man fortalte at Yannick Agnel alligevel får tilbudt at svømme 200 fri individuelt til OL i Rio. Det sker efter at Jordan Pothain, der selv har sagt at han fejlagtigt fik andenpladsen foran Agnel i førnævnte løb, har valgt at trække sig fra 200 fri, og koncentrere sig om 400 fri og 4x200 fri i Rio.

Det lyder jo alt sammen meget godt. Men i mellemtiden har Agnel været ude og udtale at han vil sige nej tak hvis han modtog en invitation, da han ikke mener at han er konkurrencedygtig i medaljekampen - men i stedet vil koncentrere sig om holdkappen:

Today, with 1:46.4, which I think I swam (officiel tid var 1.46.99), I am not competitive to medal. If I am selected, that’s very nice, but that won’t keep me from turning down the individual 200 free to concentrate on the 4×200 relay, which has a strong chance to medal.

Det er en rodet omgang, og det bliver interessant at se om vi får den forsvarende olympiske mester at se individuelt i Rio.

Kommenter nyhed