Nyheder om dansk og international svømning

VM i livredning med imponerende svømmetid

30. november 2018, AF Swimnews.dk

Et dansk hold har deltaget ved VM i livredning i Australien.

Nikolaj Kirketerp-Møller svømmede en fantastisk 1.tur i den disciplin der hedder 4x50m redningsmedley. Disciplinen starter med en helt reel 50 fri på langbane og her svømmer Nikolaj om morgenen 22.9 på 1.turen men om aftenen hvor det danske hold har kvalificeret sig til b-finalen svømmer Nikolaj 22.68 på de 50 fri på langbane. 

Det er den næsthurtigste tid nogensinde af en dansk svømmer på 50 fri på langbane - kun overgået af Jakob Andkjærs danske rekord på 22.36.

Nikolaj har en flot karriere i bassinet bag sig hvor han svømmede i Køge indtil han flyttede til Esbjerg hvor han stoppede bassinkarrieren i 2013, men fortsatte svømmetræningen på lavere blus samtidig med at livredningssporten har været det primære fokus. 

Den hurtigste danske svømmer på distancen i foregående sæson var Farums Kevin Witt Christensen med 22.85, mens Tobias Bjerg svømmede 1/100 langsommere, 22.86 året inden. 

Du kan få et overblik over hvordan konkurrencerne i livredning er gået på den facebookside der hedder livredningssport Danmark - den kan findes her. Her kan du blandt andet læse at en af de bedste danske crawl svømmere, Andreas Hansen fra Vejle, satte juniorverdensrekord på 200m forhindring. 

Kommenter nyhed