Nyheder om dansk og international svømning

Viktor Bromer sænker 26 år gammel dansk rekord på 200 fly

1. juli 2013, AF Jon Langberg

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub, sænkede idag den 26 år gamle danske rekord på 200 Fly. Læs meget mere i nedenstående pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

På førstedagen af DM i svømning 2013 lykkedes det for Aalborg-svømmeren Viktor Bromer at slette en ikke mindre end 26 år gammel dansk rekord i 200 m butterfly finalen i den stærke tid: 1.57,67. Således lykkedes det her for Viktor at slette Benny Nielsens (ligeledes Aalborg) danske rekord fra 1987 og forbedre rekordtiden med 7/100 sekunder.

Aalborg svømmeren, som selv er 20 år gammel, var således slet ikke født, da den tidligere OL-sølvvinder, Benny Nielsen, satte sin danske rekord den 22. august 1987.

Det var da også en meget glad svømmer, der oven på sin kraftpræstation i Bellahøj Svømmestadion udtalte:

Det føles bare så godt og jeg er glad og lettet nu, for jeg har efterhånden jagtet den rekord ved tre – fire mesterskaber, så det er bare så fedt, det her.

På spørgsmålet om hvorvidt Viktor undervejs i løbet fornemmede, at rekorden lå inden for rækkevidde, lød svaret:

Det føltes rigtig godt ved 100 meter og på vejen mod 150 meter kunne jeg høre publikum heppe højlydt og det bekræftede mig i, at det her så godt ud. Og så gav jeg den bare alt, hvad jeg havde i mig.

Et stort tillykke til Viktor Bromer med den nye danske seniorrekord i 200 m butterfly.

Kommenter nyhed