Nyheder om dansk og international svømning

Unionen går efter 2 medaljer og 5 finaler

11. december 2012, AF Thomas Lund

Dansk Svømmeunion går efter 2 medaljer og 5 finaler ved VM på kortbane som begynder onsdag. Sportschef Mikkel Von Seelen udtaler: 

Der er primært finaleforventninger til vores tre rutinerede kræfter Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen. Men hertil kommer også hvad jeg vil betegne som vores nye våben ved disse mesterskaber i form af vores dame-holdkapper.Der er ingen tvivl om, at niveauet bliver rigtig højt hernede, derfor er det svært at forudsige præcis hvilke svømmere, der har største medaljechancer. Min vurdering er dog, at vi har indtil flere reelle medaljechancer og det er på den baggrund, at vi tør melde ud, at vi tror på to medaljer til Danmark.

Ud fra startlisten og det danske holds normale niveau er det en meget defensiv målsætning. Meget kan selvfølgelig ske under stævnet og svømmere kan blive syge men ellers må det danske hold kunne klare sig betydeligt bedre end målsætningen ovenfor. Rikke Møller har vist storform hele efteråret og skal først toppe nu - mon ikke hun klarer de to medaljer alene? Så skal Lotte og Jeanette klare 3 finaler tilsammen hvor Lotte allerede har finalen i 800 fri sikret - og mon dog de nøjes med finaler. Mads Glæsner er seedet 1er på 400 fri hvad der langt fra er garanti for en medalje da tilmeldingstider til kortbanestævner ofte er utilregnelige, men mon dog ikke han i hvert fald er at finde i finalen efter at have svømmet gode tider på Yards tidligere på året. De danske dameholdkapper har også som minimum finaleniveau.

Med andre ord skulle der være stor sandsynlighed for meget mere dansk til VM end målsætningen antyder så følg med på www.omegatiming.com eller se live svømning hos Eurosport - indledende svømmes klokken 09.00 og finaler klokken 18.00

Kommenter nyhed