Nyheder om dansk og international svømning

Thomas Lund ansat som ny cheftræner i VG17

5. juni 2018, AF Jon Langberg

VG17 har netop offentliggjort at man har ansat Thomas Lund som ny cheftræner i startfællesskabet. Thomas kommer fra et job som elitetræner i Lyngby Svømmeklub - men har valgt at stoppe i klubben efter denne sæson.

Du kan læse meget mere i pressemeddelelsen fra VG17:

Thomas Lund bliver ny cheftræner i VG17

Trænings- og startfællesskabet VG17 - mellem Glostrup Svømmeklub og Svømmeklubben Vest Brøndby har den store glæde, at kunne byde Thomas Lund velkommen, som ny cheftræner fra 1. august.

VG17 er overbygningen for de to klubber, og består af et 1. hold (junior/senior) og 2. hold (årgang). Vores nye cheftræner vil få det overordnede sportslige ansvar og ledelse for begge hold, mens det daglige træningsarbejde primært vil ligge på 1. holdet. I jobbet vil Thomas også bidrage med rådgivende opgaver og udviklingsarbejde i de to klubbers underliggende konkurrenceafdelinger, i samarbejde med de ansvarlige herfor.

”Vi er et nyt trænings- og startfællesskab med et år på bogen, som først lige er begyndt en fælles rejse med fælles visioner for svømning. I den udvikling ser vi Thomas, som en vigtig brik i at opbygge og videreudvikle VG17, som en overbygning samt videreudvikling af de to klubbers konkurrenceafdelinger” udtaler de to formænd Fritz Ganzhorn Vest Brøndby og Mette Dam Mikkelsen GSK.

Thomas Lund fortæller selv: ”Jeg glæder mig til at starte i VG17, som består af to svømmeklubber med en stærk profil i deres lokalmiljø og en lang og stolt historik i dansk svømning. Jeg ser frem til at være med til at udvikle startfællesskabet over de næste mange år, så vi bliver kendt som et fællesskab med en stærk træningskultur, klare værdier og en kompetenceudvikling af udøverne, der rækker ud over deres idrætsliv til gavn for dem selv og deres lokalområde”.

Thomas har en lang trænerkarriere bag sig (20 år). Blandt andet har han været med til at udvikle A6, som startfællesskab mellem 3 svømmeklubber (Jyllinge-Ølstykke-Slangerup) i 2010-13. I Gladsaxe Svømmeklub skabte han gode resultater fra 2013-2016, der bragte Gladsaxe tilbage i toppen af dansk svømning. Han kommer til VG 17 fra Lyngby Svømmeklub. Thomas er også medkommentator og ”svømmeekspert” på Eurosport, når der er EM, VM og OL.

Privat bor han i Glostrup med sin familie. Det lokale tilhørsforhold til egnen ser begge parter, som en stor fordel, for at kunne udvikle VG17 over den næste 10-årige periode.

”Alle steder har Thomas leveret markante resultater for både hold og svømmere, med tider og præstationer på internationalt niveau. Det vil vi over tid også skabe rammerne for i Brøndby og Glostrup med VG 17-fællesskabet” forklarer Mette Dam Mikkelsen og Fritz Ganzhorn. ”Vi er sikre på, at Thomas sammen med svømmerne, trænere og forældre vil skabe, et stærkt, lystdrevet og fælles træningsmiljø i VG17 og i de to klubbers konkurrenceafdelinger. Vi ser frem til samarbejdet og byder Thomas hjertelig velkommen på Vestegnen”

I VG17 afløser Thomas cheftræner Jens Nørskov, der har ønsket at stoppe med svømning og skifte erhverv. ”Vi siger Jens stor tak for hans store indsats i VG17’s første år og ser med stor taknemmelighed og respekt tilbage på en lang trænerkarriere i Vest Brøndby. Vi ønsker Jens al mulig held og lykke i hans nye liv” afslutter Mette og Fritz.

Med venlig hilsen
Vest Brøndby og Glostrup Svømmeklub

Kommenter nyhed