Nyheder om dansk og international svømning

Team-Danmark atleter kan påbegynde træning

11. maj 2020, AF Thomas Lund

41 Team Danmark godkendte svømmere kan vende tilbage til bassinet og træne da de er vurderet omfattet af "genåbningen" af professionel idræt. 

Det er meldingen fra dansk svømmeunion efter at kulturministeriet, DIF og Team-Danmark har givet grønt lys. 

Lars Green Bach, sportschef i dansk svømmeunion udtaler:

- Selvom der er positive sundhedsmæssige takter at spore i samfundet, er der fortsat ikke politisk opbakning til en genåbning af svømmesporten på linje med andre sportsgrene. Derfor vækker det stor glæde, at der trods det er forståelse for, at Danmarks bedste svømmere igen skal have lov at svømmetræne, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

Lars Bach slår endvidere fast at genåbningen ikke løser alle de udfordringer som dansk svømning står overfor. 

Du kan læse hele nyheden hos svoem.org hvor der også fremgår en liste af hvem der rent faktisk er inkluderet i de 41. 

Der har inden denne tilladelse været oprettet Team-Danmark godkendt nødtræning for nogle få atleter under strikse retningslinjer og nu er flere altså omfattet. Langt de fleste der kan gøre sig forhåbninger om en olympisk kvalifikation må være indbefattet i de 41 svømmere omend der kan være uheldige svømmere der lige nøjagtig ikke er indbefattet. Man kan samtidig håbe at omfanget af den træning der kan gennemføres hermed bliver øget betydeligt - det kræver dog noget vand at svømme i. Spørgsmålet er om der åbner en svømmehal for 1 svømmer og 1 træner eller hvad den pågældende kommune kan og vil tilbyde. Om der er løsninger i praksis til de svømmere der har fået lov at træne - det bliver interessant at følge. 

Man må glædes over at der trods alt er nogen fremgang i dansk svømnings situation og at en sikring af internationale sportslige muligheder på den korte bane synes sikret. Samtidig at kampen for at der kan åbnes op for en begrænset form for klubsvømning ikke er opgivet fra hverken DIF eller dansk svømmeunion. 

 

Kommenter nyhed