Nyheder om dansk og international svømning

Startliste til VM i svømning

19. juli 2019, AF Thomas Lund

Årets helt store begivenhed, nemlig VM i svømning i Gwanju, Korea, nærmer sig med hastige skridt. 

Dermed er der kommet startliste til det imødesete stævne. Den kan findes her

Den højeste seedede danske svømmer er naturligvis Pernille Blume med en 5.plads på 100 fri (som hun efter sigende ikke stiller op i) samt især en 2.plads på 50 fri, der set med danske øjne må blive stævnets højdepunkt. 50 fri indledes lørdag d. 27.07 med finale på stævnets sidste dag den 28.07. 

De samme to dage som 50 fri for damer svømmes, svømmes et andet interessant løb med dansk deltagelse, nemlig 1500 fri for herrer hvor det med lodder og trisser og en dansk jubelpræstation måske kan blive til en finale til enten Alexander Aslak Nørgaard eller Anton Ørskov Ipsen, der er seedet henholdsvis nummer 13 og 15 på startlisten. Det er dog før set at 1500 meteren i indledende bliver en taktisk affære så meget spændende om en af de danske drenge kan gribe chancen.

Emilie Beckman er seedet nummer 5 på 50 butterfly med sine 25.72, der gav medalje ved forrige EM, mens Jeanette Ottesen også klart skal regnes som et muligt finalebud afhængigt af hvor hurtigt hun når tilbage på sit absolutte topniveau efter endt graviditet. 50 fly svømmes indledende fredag den 26 juli med finale dagen efter. 

Tobias Bjerg ser ud til at kunne svømme sig videre til i hvert fald semifinale på 100 bryst, hvor det som altid vil være meget tæt om at komme i finalen i et løb hvor 23 svømmere er tilmeldt under 1.00, med Tobias seedet som nummer 9 med sin flotte danske rekord på 59.17, som han satte ved danish open i april måned

Endelig skal det på stævnets første dag søndag d.21.07,  blive spændende at følge de danske piger på 4x100 fri, som måske kan nå frem til finalen. 

Der svømmes indledende heats klokken 3 om natten hver dag startende natten til søndag mens finalerne svømmes klokken 13. Tv2 sport/tv2 play dækker stævnet, mens eurosport ikke sender fra VM i denne omgang. Du kan også følge stævnet på FinaTV hvis du køber/har købt adgang hertil. 

Kommenter nyhed