Nyheder om dansk og international svømning

Stærke vandpolokvinder viser vej

12. februar 2014, AF Jon Langberg

På få år har dansk kvindevandpolo vokset sig større end det har været i de seneste 20 år, og i weekenden skal landsholdet spille i Odense.

Dansk Svømmeunion har bragt følgende opløftende nyhed om dansk kvindevandpolo:

Ambitionerne står i kø
Dansk kvindevandpolo har opnået forbløffende resultater det sidste år med meget få midler.
Ambitiøse kvinder med opbakning fra en fokuseret trænerduo i Nicolai Urban Hansen og Søren Dietz Elmstrøm går nu benhårdt efter at blive et hold, man kan regne med i internationale sammenhænge.

I den kommende weekend, 14.-16. februar, spiller det danske kvindelandshold på hjemmebane i Universitetets Svømmehal i Odense mod det skotske landshold og det svenske klubhold Järfälla.

I 2013 har en fokuseret træner- og spillerindsats med hård træning, adskillige træningsweekender og turneringer i både Stockholm og Dublin med flotte resultater i alle kampe givet kvinderne masser af erfaring og tændt op under ambitionerne om at nå videre.

Det er nu resulteret i udtagelsen af et stærkt og ambitiøst landshold bestående af spillere der alle ønsker succes internationalt.
Holdet er ligeledes blevet forstærket ved den tidligere professionelle spiller Emma Morgen Hansen, som er hjemvendt til Danmark efter to år i udlandet, hvor hun blandt andet har været med til at vinde Champions League med sit tidligere hold Sabadell, fra Barcelona.

Optakt hos stærk Bundesligaklub
Kvindelandsholdet var i Hamburg i forrige weekend, hvor bundesligaklubben ETV Hamburg var vært for det danske landshold, der som optakt til weekendens vigtige turnering fik spillet en ny målmand på plads, sammenspillet blev finpudset og gejsten blev skærpet.
Truppen blev efterfølgende udtaget og det er her tydeligt, at trænerne Nicolai Urban Hansen og Søren Dietz Elmstrøm både går efter at vise hjemmepublikummet noget spændende og seværdigt vandpolo med et stærk hold, men også tænker på fremtiden i nye unge spillere, der her får debut.

Resten af året står også i ambitionernes tegn med en ny superliga og DM finaler i maj/juni, en international 6-nationers turnering i Thun i Schweiz midt-august, en træningstur til Dublin i september og Nordiske Mesterskaber for klubhold i Stockholm i oktober.

Vandpolo i Danmark
Vandpolo er en lille sport med ca. 1000 udøvende medlemmer fordelt på ca. 30 klubber. 1. division - herrer spilles i hele landet, og det samme gør Superligaen for kvinder, mens 2. division er delt i øst og vest.
Internationalt set er Danmark blandt de små nationer, og alligevel formår danske klubber at udklække internationale spillere, der kan gøre sig gældende i udlandet. På kvindesiden har Emma Morgen Hansen som nævnt opnået international status som professionel vandpolospiller.

Vandpolo er en fysisk krævende sport som kræver stor styrke, hurtighed og taktisk forståelse. Spillet kan sammenlignes med håndbold i vand med en målmand og seks markspillere på hvert hold. Kampene er som regel meget underholdende og fyldt med action, og sporten har derfor et stort publikumspotentiale. I lande som Ungarn, Italien og Spanien er vandpolo nationalsport

Weekendens turneringsplan for det danske kvindelandshold:
Fredag:
19:45 Danmark - Skotland
22:15 Danmark - Sverige

Lørdag
13:45 Danmark - Skotland

Søndag:
11:30 Danmark - Sverige

Kommenter nyhed