Nyheder om dansk og international svømning

Socialdemokratiets idrætspolitiske ordfører tror på foreningssvømning i fase 3

15. maj 2020, AF Thomas Lund

Randers amtsavis bringer en artikel om den store nød som den lokale svømmeklub, Neptun, er kommet i, i forbindelse med genåbningen af det danske samfund og udsigten til tidligst at starte svømmetræning i august måned. 

En del af artiklen centrerer sig omkring de problematikker som de lokale konkurrencesvømmere står i - nogenlunde samme situation som de 10.000 andre danske k-svømmere. 

Væsentligt i artiklen er at man har taget fat i socialdemokratiets idrætspolitiske ordfører, Malte Larsen (MF). Malte Larsen er bosat i Randers. Han udtaler blandt andet til avisen: 

Jeg ved nu, at der i Danmarks Idrætsforbund arbejdes ihærdigt på, at der skal skelnes mellem svømning i foreningsregi og almindeligt åben svømmehal, og derfor håber og tror jeg på, at svømning i foreningsregi åbner i næste fase, som aktuelt er aftalt til 8. juni, lyder det fra Malte Larsen (S).

Selve den artikel kan du finde her

Også dansk svømmeunion perspektiverer artiklen her

Det er rigtig glædeligt at der er skabt opmærksomhed om den løsningsmodel man arbejder med i Danmarks idræts forbund (og derigennem dansk svømmeunion) - der er endnu håb for at svømning i Danmark kan anerkendes som idrætsgren på linje med alle sportsgrene. 

Swimnews har tidligere bragt et blogindlæg om nogen af konsekvenserne ved åbning af svømmehaller i fase 4 - konsekvenser der er mere vidtrækkende end konsekvenserne for konkurrencesvømmerne - det kan du finde her

Kommenter nyhed