Nyheder om dansk og international svømning

seksuelle krænkelser, tysk svømning, Stefan Lurz

Skandale i tysk svømning koster flere poster

24. februar 2021, AF Thomas Lund

En større skandale omkring den tyske åbenvandstræner Stefan Lurz får nu også konsekvenser i det tyske forbund. 

Stefan Lurz er en succesfuld internationalt anerkendt åbenvandstræner og har de seneste 4 år været tysk landstræner. Han står blandt andet bag 2 tyske OL medaljer, 10 VM medaljer, nogle af dem opnået af hans kendte bror, Thomas Lurz. I sidste uge anklagede flere kvindelige svømmere Stefan Lurz for seksulle krænkelser. Det skete i den tyske avis Der Spiegel

De nyheder ramte flere medier - hvis du vil læse et overblik på dansk kan det findes hos DR her. Nyheden blev også beskrevet hos det internationale svømmesite SwimSwam.

Anklagerne medførte at Lurz blev sendt på orlov fra det tyske svømmeforbund hvorefter han selv valgte at trække sig omend han benægter anklagerne. 

 

Seneste udvikling i sagen er at den nu koster svømmedirektøren i det tyske forbund Thomas Kurschilgen posten da han er blevet fritstillet af det tyske forbund som følge af sagen. Det er kommet frem at Kurschilgen tilbage i 2019 modtog en klage om netop Stefan Lurz, der beskrev seksuelle krænkelser fra den nu 43 årige tyske landstræner mod 5 udøvere. Den klage valgte Kurschilgen ikke at reagere på.  

Lurz var allerede tilbage i 2010 anklaget for voldtægt af en 15-årig svømmer. Han nægtede anklagerne og sagen blev løst i privat regi. 

Kommenter nyhed