Nyheder om dansk og international svømning

Sigma og Hillerød i samarbejde om forlængede svømmekarrierer

7. juli 2012, AF Thomas Lund

Vi har modtaget følgende pressemeddelelse fra Sigma NS, som sammen med Hillerød svømmeklub, har skabt et tilbud til de svømmere som ønsker at træne mindre, men stadig fortsætte deres svømmekarriere. 

Sigma Swim og Hillerød Svømmeklub i samarbejde om ”Nordsjælland Sprint”

Sigma Swim og Hillerød Svømmeklub indgår et utraditionelt samarbejde og tilbyder fra august 2012 et fælles hold ”Nordsjællands Sprint” for junior- og senior-svømmere.

”Elitesvømning er meget træningskrævende og top-svømmere bruger gerne 30 timer om ugen på deres sport. Det kan være svært at forene med et normalt ungdomsliv, hvor skole og have andre sociale aktiviteter også skal passes. En del svømmere vælger at stoppe med konkurrencesvømning, når de starter på ungdoms- og videregående uddannelser – eller når resultaterne ikke helt står mål med træningsindsatsen. Det synes vi er ærgerligt.” udtaler Lone Olczyk fra Sigma Swim. ”Vi ved at mange af svømmerne ønsker at fortsætte, bare med en mindre træningsmængde. Derfor ønsker vi at tilbyde et alternativ, hvor svømmere bedre kan kombinere deres idræt med andre aktiviteter. Svømmerne på sprintholdet kan måske ikke helt præstere, som de gjorde tidligere. Men de vil fortsat kunne være med på ganske højt niveau.”

J.P. Hauerbach fra Hillerød Svømmeklub tilføjer: ”Svømmerne er vant til hård og målrettet træning. Derfor skal det alternative træningstilbud være seriøst. Der vil være svømmetræning kombineret med fysisk træning på land 4 gange pr. uge. Det forventes, at svømmere på sprintholdet passer deres træning, og at der trænes med høj intensitet. Svømmerne skal deltage i stævner for deres respektive klubber. Selvom udøvere fra de to klubber træner sammen, skal de fortsat have relationen til deres ”egen” klub og kunne deltage i klubbernes forskellige aktiviteter. For træning, konkurrence og kammeratskabet i klubben er vigtigt for unge, som har dyrket svømning i mange år.”

Lone Olczyk fortsætter: ”Pointen med samarbejdet er, at Sigma Swim og Hillerød Svømmeklub gennem samarbejde kan give svømmerne et bedre træningstilbud, end hvis hver klub havde sit eget sprinthold.”

”Magnus Andersen, som pt. er træner på Hillerøds 1.hold, skal træne det nye ”Nordsjællands Sprint”. Magnus er virkelig teknisk dygtig, han kan motivere, og han kender begge klubber godt. Derfor synes vi, at Magnus Andersen er den helt rigtige træner til Sprint-holdet.” udtaler J.P. Hauerbach.

Sigma Swim og Hillerød Svømmeklub ser frem til dette samarbejde.

Kommenter nyhed