Nyheder om dansk og international svømning

Rune Friis Petersen ny juniortræner i Esbjerg Svømmeklub

9. juni 2020, AF Peter Lund Hansen

Vi har modtaget følgende fra Esbjerg Svømmeklub:

Det er med stor glæde, at Esbjerg Svømmeklub kan præsentere Rune Friis Petersen som ny K-sølv/juniortræner i Esbjerg Svømmeklub.

Rune kommer fra en stilling som cheftræner i Haderslev Svømmeklub, en stilling han har bestredet de sidste par år. Rune har arbejdet med årgangs-, junior- og seniorsvømmere. Foruden dette har Rune haft en del af ansvaret for den sportslige folkeskolelinje og udvikling samt for den øvrige trænerstab i Haderslev Svømmeklub.

Rune har altid arbejdet inden for svømning, hvor han, inden han kom til Haderslev, var 1. holdstræner i Brædstrup Svømmeklub med ansvar for talentidrætsklasserne i Hedensted samt underviste i skolesvømning hos Horsens kommune. Rune er 24 år og er selv tidligere konkurrencesvømmer i Horsens Svømmeklub, træneruddannet og været i gang som uddannelsen som fysioterapeut. Rune starter i Esbjerg Svømmeklub 1. august.

Klubchef Martin Duedhal udtaler: "Vi har været igennem en grundig proces det seneste halve år, hvorfor vi er meget tilfredse med at kunne præsentere en profil som Rune i vores setup. Vi tror på, at han er den profil der skal til, for at Esbjerg Svømmeklub kan udvikle sig yderligere. En ung træner, som allerede har en god portion erfaring vil bidrage med glæde, målrettet tilgang og motivation i klubben. Vi er sikre på at Rune bringer en masse gode kompetencer ind i vores klub både på et menneskeligt og sportsligt plan."

"Vi har været meget tilfredse med den indsats Henrik Ratschau, på trods af COVID19 komplikationer, har udført de sidste 5 måneder i sit arbejde med svømmerne og forsat den positive trend på holdets udvikling. Når Henriks kontrakt udløber vil han primært satse på sin civile karrierer som revisor hos Deloitte, men vil dog forsætte på kanten i en assisterende rolle"

Rune udtaler selv:

”Jeg glæder mig meget til at blive en del af Esbjerg svømmeklub, det er en spændende og anderledes udfordring at komme til at stå i spidsen for et rent junior hold. Samtidig med, at jeg ser frem til at udvikle mig personligt som træner og blive en del af en større organisation med trænere, som jeg kan spare med og spejle mig i”

Rune pointerer endvidere, at han er topmotiveret for at være en del af den fortsatte positive udvikling af svømmerne i klubben.

 

Kommenter nyhed