Nyheder om dansk og international svømning

Rostislav Vitek forsøger rekord over den engelske kanal t/r

30. maj 2018, AF Peter Lund Hansen

I 2008 vandt tjekkiske Rostislav Vitek bronze til OL i 10km åbent vand. Nu vil han forsøge sig med en lidt længere tur, nemlig den Engelske Kanal tur-retur.

Turen fra England til Frankring og tilbage igen er tæt på 80km. og svømmes uden våddragt, selvom vandet forventes at være mellem 12-16 grader. Den nuværende rekord indehaves af engelske Philip Rush og lyder imponerende 16 timer og 10 minutter som er sat i 1987. Omregnet er det 4,9 km/t eller omkring 1.14 pr. 100 meter. Rekordforsøget forventes at at tage sted i juli måned.

Vitek har tidligere krydset kanalen én vej i tiden 7 timer, 16 minutter og 25 sekunder, som er den 4. hurtigste tid nogensinde. Vitek gør sig dog primært som "is-svømmer" og har bl.a. verdensrekorden for en Ice Mile(1,6 km i 4,83 grader vand) som lyder på 20 minutter og 29 sekunder - UDEN VÅDDRAGT.

Rekordforsøget sker som et led i at skabe opmærksomhed omkring klimaforhandringer i verdenshavene. Vitek har lavet en fundraiser hvor hvor mange kan donerer til beskyttelse af verdenshavene. Man støtter via dette link.

 

 

 

 

 

Kommenter nyhed