Nyheder om dansk og international svømning

Pernille Blume klar til OL på favoritdisciplinen

21. marts 2021, AF Swimnews.dk

Pernille Blume svømmede sig i går under kravtiden til de Olympiske Lege på 100 fri ved Golden Tour stævnet i Marseille. I dag var Pernille i aktion på den halve distance, hvor hun som forsvarende olympisk mester skulle forsøge at få kvalifikationen i hus.

OL kravtiden lyder på 24.77, og det var da heller ikke noget problem for Pernille at klare den fra morgenstunden. Hun svømmer sig med 24.31 hurtigst videre til aftenens finaler, og da tiden er hurtigere end nogen anden dansker har svømmet, har hun stensikkert også svømmet sig direkte på det danske OL hold.

Den bedste tid på 50 fri svømmet af en anden dansker end Pernille, er Jeanette Ottesens 24.40, som hun svømmede tilbage ved Mare Nostrum i 2014. I denne olympiske cyklus er Julie Kepp Jensens 24.84 fra OL kvalifikationsstævnet i Vejle den hurtigste dansker udover Pernille - med Jeanette lige i hælene med 24.97 under World Cup stævnet i Kina i 2019. De tre er de eneste danske kvinder der har svømmet under 25 sekunder på 50 fri.

Pernille vandt OL guld i 2016 med tiden 24.07, og har en personlig rekord på 23.75 - en rekord hun satte ved EM Langbane i Glasgow 2018.

Da der i år er åbnet for kvalifikationer til både EM og OL henover en kvalifikationsperiode, har vi lavet to oversigter, hvor det er muligt løbende at følge med i hvem der har svømmet under kvalifikationskravene. Du kan finde links til oversigterne i boksen til højre, eller ved at følge disse links: OL kvalifikationer / EM kvalifikationer.

Kommenter nyhed