Nyheder om dansk og international svømning

Paulus Wildeboer forlænger med Dansk Svømning

23. maj 2012, AF Jon Langberg

Det er netop offentliggjort at landstræner Paulus Wildeboer bliver i Danmark efter OL i London. TV2 Sporten har fået følgende kommentar fra Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen:

Elieidræt kræver langtidsplanlægning, og nu er den på plads. Det er et godt signal til svømmerne om, at tingene er på plads i det nationale træningscenter.

Svømmeunionen har haft fokus på at få fremtiden på trænerfronten på plads inden sæsonen slutter med de Olympiske Lege i London:

Det var vigtigt for os at få ro på frem mod OL i London, så det ikke ville tage fokus.

Paulus har stået i spidsen for en af de mest succesfulde perioder i dansk svømnings historie, efter at han overtog posten fra Mark Regan, umiddelbart efter de Olympiske Lege i Beijing.

Kabalen er dog ikke helt færdig for Dansk Svømmeunion endnu, idet de stadigvæk mangler at sætte navn på en sportschef, landstræner og assisterende NTC træner.

Opdatering: Dansk Svømmeunion har netop udsendt en pressemeddelelse om aftalen med Paulus. I meddelelsen fremgår det at Paulus som forventet er ansat som NTC træner, samt at man regner med at offentliggøre en sportschef i løbet af juni måned. Herudover forventer man at en landstræner først bliver fundet efter OL i London. Læs hele pressemeddelelsen herunder:

 

Dansk Svømmeunion indgår ny fire-årig aftale med Paulus Wildeboer
Det er med glæde at Dansk Svømmeunion kan meddele, at unionen har indgået ny fire-årig aftale med Paulus Wildeboer - således frem til og med OL i Brasilien 2016. 
  
Paulus Wildeboer bliver cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC) i Bellahøj Svømmestadion, som i dag udgør rammen for prominente elitesvømmere som Lotte Friis (Herlev), Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup) og Rikke Møller Pedersen (Frem). 
 
Implementeringen af Svømmeplan 2016 nu for alvor i gang 
Med aftalen med Paulus Wildeboer på plads, er et vigtigt skridt i implementeringen af den strategiplan, der hedder Svømmeplan 2016, påbegyndt. 
Svømmeplan 2016 fremgår af Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.org– og kan downloades her. 
I tilknytning til omtalte svømmeplan, hvor tre nye nøglemedarbejdere skal ny-ansættes, står nu to stillinger tilbage at besætte. Stillingen som sportschef forventes afklaret i løbet af juni måned, mens Dansk Svømmeunion må afvente sommerens sportslige højdepunkt, OL, før landstrænerstillingen kan afklares. 
 
Aftalen med Paulus Wildeboer, skaber glæde hos Dansk Svømmeunion. – Paulus har i de fire år, han har været ansat i Dansk Svømmeunion, præsteret stærke topresultater på højeste internationale niveau, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, og fortsætter: - Vi kan se, at Paulus i sin ansættelse som landstræner, har formået at bygge videre på et stærkt miljø og således skabt nogle yderst professionelle rammer på NTC – også i internationalt perspektiv. En udvikling som vi i høj grad anerkender, lyder det afslutningsvis fra Pia Holmen. 
  
Også elitechef Lars Sørensen er glad for, at Paulus Wildeboer er parat til en ny fire-årig periode på dansk grund med træner-ansvaret for NTC: - Paulus er p.t. en af verdens mest succesrige trænere, så det er en stor præstation for os i Dansk Svømmeunion, at vi i konkurrence med mange andre nationer har været i stand til at lukke en fire-årig aftale med ham. Elitechefen udtaler videre: - Vi kan med strategiplanen ”Svømmeplan 2016” tilbyde en meget interessant ramme for arbejdet de kommende fire år. Målet er at successen skal fortsætte og udvikles yderligere. 
  
Hovedpersonen selv og kommende NTC-træner befinder sig for øjeblikket på højdetræningslejr med OL-truppen i USA. Således har OL-truppen taget hul på et travlt og minutiøst planlagt træningsprogram, som bortset fra kun få dage, fylder truppens kalender indtil OL-byen indtages ultimo juli måned. 
  
Yderligere information 
For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 2920 6161. 
Kommenter nyhed