Nyheder om dansk og international svømning

Opdatering på Covid-19 - Danish Open lever endnu, det gør Bergen Swim Festival ikke

11. marts 2020, AF Thomas Lund

Dansk svømmeunion har udsendt en status på Danish Open og fastholder indtil videre at stævnet afvikles i sin nuværende form. Det er dog en melding der naturligvis må have visse forbehold og der skrives blandt andet: 

Dansk Svømmeunion følger naturligvis udviklingen løbende. Såfremt der ændres i myndighedernes anvisninger, der har betydning for afvikling af en event som Danish Open, vil Dansk Svømmeunion straks handle derefter.

Danish Open er et vigtigt stævne for dansk svømning, og vi er derfor parate til at gøre hvad, der skal til, for at kunne afvikle stævnet inden for de rammer myndighederne opstiller. Også selvom det må betyde, at vi må ændre på stævnets organisering eller form.

Du kan læse hele meddelelsen her

Bergen Swim Festival, der skulle afholdes d.28-30 marts og dermed samtidig med Danish Open, er til gengæld aflyst. Stævnet er en del af Nordic swim tour og havde en stribe internationale svømmere på startstregen, primært fra Tyskland og naturligvis hjemmebanenationen Norge. De to øvrige stævner i serien er Helsinki Swim Meet 25-26 marts og Swim Open i Stockholm d.3-6 april. Især det sidste stævne er meget interessant med danske briller, da det sammen med Danish Open udgør muligheden for danske svømmere for at de kan kvalificere sig til OL. Nordic Swim tour sendes live på eurosport. 

Kommenter nyhed