Nyheder om dansk og international svømning

Olympiske Lege 2012 - Dag 2 - Indledende

29. juli 2012, AF Jon Langberg

Hvis du ønsker at følge med i dagens afsnit live, kan du finde alle de links til TV oversigter, resultater osv. som du mangler på vores OL sider.

100 Ryg Damer - Indledende
Hurtigst videre Emily Seebohm Australien 58.23
Sidst videre Arianna Barbieri Italien 1.00.25

Hurtig tid fra Emily Seebohm, der er kun 0.11 sekund fra verdensrekorden. Hun kan dog forvente kamp til stregen af bla. Missy Franklin, Belina Hocking, Aya Terakawa, Anastasia Zueva og selvfølgeligt verdensrekordindehaveren Gemma Spofforth, der sniger sig med på en 12. plads.

Danske Mie Ø. Nielsen var også i aktion her til morgen, men endte med en tid på 1.00.38 på en ærgerlig 17. plads, lige præcis uden for semifinalerne. Surt for Mie, der med sin tid fra trials på 59.69 havde svømmet sig videre i 4. bedste tid.

Det lader til at man havde undervurderet niveauet på løbet, da en meget skuffet Mie efterfølgende fortalte til Politiken:

Jeg gjorde, hvad jeg havde fået besked på. Typisk.

Løbet var okay. Det var det, jeg skulle svømme, så det var helt fint. Nu skal jeg op og tale med Paulus, og så må vi se, hvad der skal ske.

200 Fri Herrer - Indledende
Hurtigst videre Sun Yang Kina 1.46.24
Sidst videre Dominik Meichtry Schweiz 1.47.97

16 herrer under 1.48 skal nok betyde en god omgang semifinaler. Sun Yang tager føringen på nuværnede tidspunkt, men der er rigtig mange med på løbet der kan kæmpe med om guldet; Agnel, Izotov, Park, verdensrekordindehaveren Paul Biedermann og selvfølgeligt Ryan Lochte.

Mads Glæsner var også tilmeldt løbet, men valgte at lade være med at stille til start.

100 Bryst Damer - Indledende
Hurtigst videre Ruta Meilutyte Litauen 1.05.56
Sidst videre Tera Van Beilen Canada 1.07.85

Det bliver en spændende finale med flere gode bud, udover den store overraskelse Meilutyte i hurtigste tid, som Soni, Efimova og Jones. 

Rikke Møller Pedersen er med videre i 9. hurtigste tid med 1.07.23, i et løb hvor hun ikke så ud til at bruge alt for meget energi de første 50 meter.

100 Ryg Herrer - Indledende
Hurtigst videre Matthew Grevers USA 52.92
Sidst videre Aschwin Wildeboer Faber Spanien 54.36

Flot løb af Matthew Grevers, der lignede en der gav den gas under vandet, men ellers ikke brugte alt for mange kræfter på resten af løbet. Sidste mand videre er Aschwin, der til daglig træner på det danske NTC, og er søn af landstræner Paulus Wildeboer.

Mathias Gydesen var også i aktion i hans eneste start til stævnet. Han endte på en 30. plads med 55.31. Hans kvalifikations tid fra marts måned, 54.41, havde lige præcis heller ikke givet en semifinaleplads til danskeren.

400 Fri Damer - Indledende
Hurtigst videre Camille Muffat Frankrig 4.03.29
Sidst videre Rebecca Adlington Storbritannien 4.05.75

Lotte Friis er med videre i fjerdebedste tid med 4.04.22, en ny dansk og nordisk rekord. Adlington formåede kun lige at kvalificere sig i ottende bedste tid, lige efter Federica Pellegrini, verdensrekordindehaveren, med 4.05.30. Det bliver utvivlsomt en spændende finale!

4 x 100 Fri Herrer - Indledende
Hurtigst videre Australien 3.12.29
Sidst videre Italien 3.15.78

Australien er hurtigt videre, hvilket de sikrede sig med James Magnussen på sidsteturen, lige foran USA hvor det formentligt kun bliver Jason Lezak der går igen på aftenens løb. Efter de to ærkerivaler på denne distance, sluttede Rusland og Frankrig på henholdsvis tredje og fjerdepladsen. Det skal nok blive en spændende finale.

Alle resultater kan findes ved at trykke her.

De danske svømmeres resultater kan findes ved at trykke her.

Kommenter nyhed