Nyheder om dansk og international svømning

OL i fare for at blive udskudt grundet Corona-virus

4. marts 2020, AF Peter Lund Hansen

Japans olympiske minister, Seiko Hashimoto, har udtalt at det er en mulighed at de Olympiske Lege i Tokyo vil blive udskudt som følge af COVID-19 virussen. Hashimoto fortæller at Japans aftale med IOC muliggøre en udskydelse af legene til senere på året.

The IOC has the right to cancel the games only if they are not held during 2020. This can be interpreted to mean the games can be postponed as long as they are held during the calendar year

IOC har udgivet en pressemeddelse i dag hvor de har fuld tiltro til Japan gennemfører værtskabet de Olympiske Lege i Tokyo fra den 24. juli til 9. august 2020. Samtidig opfordrer de alle atleter til at forsætte deres forberedelser som hidtil, mens de samtidig følger WHOs vejledninger.

Japan har allerede aflyst deres Paraolympiske udtagelsesmesterskaber i svømning grundet COVID19 og to øvrige forberedelsestævner Kanazawa Open og Niigata Open er også blevet aflyst.

COVID-19(corona-viurs) har indtilvidere smittet 93.094 mennesker globalt og heraf er 287 i Japan. Langt størstedelen af de smittede ender med at blive raskmeldte, selvom virus indtilvidere har slået 3.198 mennesker ihjel.

Kommenter nyhed