Nyheder om dansk og international svømning

Ny struktur og nye trænere i Svømmeklubben KVIK Kastrup

12. juli 2021, AF Swimnews.dk

Svømmeklubben KVIK Kastrup ændrer pr. 1. august 2021 struktur i klubbens konkurrenceafdeling.

Udviklingen de seneste år har vist, at det som cheftræner tidsmæssigt ikke har været muligt både at være hovedtræner for klubbens elitehold og samtidig styre den elitære satsning og konkurrenceafdelingens organisation. Fremadrettet deles cheftrænerjobbet i to, hvorfor vi etablerer en stilling som henholdsvis sportschef og elitetræner.

Om ændringen siger klubbens formand Jan Urban Hansen: ”Med de ambitioner KVIK har for klubbens elitesatsning, har vi vurderet det nødvendigt at oprette en stilling som sportschef, således at der bliver skabt tid og rum til at sikre den røde tråd i klubbens konkurrenceafdeling, herunder at få udbygget klubbens talentudvikling, således at KVIK også i fremtiden vil kunne udvikle nogle af Danmarks bedste svømmere.”

Stig Michaelsen indtræder den 1. august 2021 i stillingen som sportschef og forlader derfor sin stilling som K2 træner og talentudvikler. Arbejdet med talentudvikling lægges herefter ind under sportschefen i samarbejde med hele konkurrenceafdelingens trænerstab.

Stig Michaelsen siger: ”Stillingen som sportschef var ikke svær at sige ja til, selvom tanken om ikke at have ”sit eget hold” var en anelse angstprovokerende, da det har været omdrejningspunkt for min trænergerning de seneste 15 år. Jeg ser dog meget frem til muligheden for at kunne stå bag trænerteamet og deres svømmere, og bruge min tid på at arbejde med nogle af de ting, der altid har været nedprioriteret grundet manglende tid.

Jeg ser frem til arbejdet med at forbedre KVIKs samlede tilbud til svømmerne, særligt på K1 og Eliteholdet samt etablere forståelse omkring kerneopgaven i konkurrenceafdelingen fra svømmeskolen og hele vejen til det højeste niveau i konkurrenceafdelingen.”

I stillingen som elitetræner har KVIK indgået aftale med Thomas Lund. Thomas kommer fra VG17 hvor han har været cheftræner siden 2018. Thomas har, igennem en årrække, været en væsentlig del af udviklingen af elitesvømmere, først i A6 og siden i Gladsaxe og Lyngby.

Thomas Lund udtaler: ”Det er en stor og spændende opgave at skulle overtage KVIK’s bedste svømmere. Arven efter Niels-Jørgen Jørgensen og hans forgængere tilbage fra John Ludvigsen som førte KVIK frem i slut 1980’erne, kan virke stor. Jeg har stort mod på opgaven og ser frem til at blive en del af KVIK’s organisation. Jeg glæder mig til at indgå i klubbens fællesskab, og til sammen med resten af trænerstaben at samarbejde med KVIK’s elitesvømmere og hjælpe dem med at udvikle deres talent og indfri deres drømme og ambitioner.

Jeg glæder mig desuden til samarbejdet med Dansk Svømmeunion og Team Danmarks NTC omkring KVIK’s bedste svømmere. Jeg er sikker på, at der er åbenhed, støtte og viden at hente på en måde så den enkelte svømmer får de bedste muligheder for at indfri sit potentiale.”

Med forfremmelsen af Stig Michaelsen til sportschef blev stillingen, som træner for klubbens K2-hold, ledig. Denne stilling er blevet besat af Lars Merl.

Lars kommer fra en lignende stilling i Køge Svømmeklub. Lars er født og opvokset i Køge, først som svømmer på højeste nationale niveau og siden som træner for næsten alle klubbens forskellige hold.

Lars udtaler: ”Jeg ser frem til at arbejde i KVIK, som jeg mener har et sundt og udviklende miljø for både svømmere og trænere. Jeg glæder mig til at styrke klubben, med det jeg kan og er.

Tak til KVIK for at se mig i klubbens set up fremadrettet. Det bliver en spændende udfordring at skulle arbejde med KVIKs unge talenter.”

Thomas Lund og Lars Merl starter i KVIK 1. august 2021

Med de nye trænere for Elite og K2 på plads, mangler alene at besætte stillingen som K1 træner.

Denne stilling vil indenfor kort tid blive slået op med henblik på tiltrædelse 1. september 2021.

På Svømmeklubben KVIK’s vegne.

Jan Urban Hansen

Formand

Kommenter nyhed