Nyheder om dansk og international svømning

Nikolaj Skovmose ansat som cheftræner i Holstebro - igen

24. maj 2019, AF Jon Langberg

Nikolaj Skovmose vender, efter to år væk fra klubben, tilbage som cheftræner for Holstebro. Læs klubbens pressemeddelelse herunder:

Comeback til cheftræner i Holstebro Svømmeclub

Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan byde en yderst bekendt træner velkommen tilbage til Holstebro Svømmeclub.

34-årige Nikolaj Skovmose vil pr. 1/8 vende tilbage som cheftræner i klubben efter at have været ude i den store verden, eller i hvert fald på Amager hos Kvik Kastrup og senest i Viborg Svømmeklub. - Efter fem års ansættelse i Holstebro meddelte Nikolaj i sommeren 2017, at han trængte til nye impulser. Vi var kede af at sige farvel til ham dengang, men havde forståelse for hans ønske om at prøve kræfterne af andre steder for at få nye faglige udfordringer sammen med nye svømmere og trænerkolleger. Der blev ikke smækket med dørene, og vi skiltes som venner og har holdt kontakten løbende. Vi er da også rigtig glade for, at Nikolaj nu vender hjem igen, siger Holstebro Svømmeclubs formand Troels Iversen.

For Nikolaj Skovmose er det vigtig at få frem at han er en anden end siden han forlod HSC i 2017, han siger, “Jeg ser meget frem til, at vende tilbage til HSC. Den erfaring og læring jeg har fået de seneste to år betyder, at jeg har udviklet mig på mange områder som træner og menneske, det bliver rigtig stort og komme ind i en genkendelig klub og få mulighed for at vise både klubben, svømmerne og hele svømmedanmark at jeg har udviklet mig. Selvom jeg i bund og grund stadig er Nikolaj og står ved mine værdier og filosofier, så er det centralt for mig, at både jeg og klubben ikke har forventninger om, at det “bare” skal være som det var for to år siden. Ny viden og nye erfaringer indenfor både svømmetræning, fysisk træning, og ikke mindst i den forgangne sæsons store fokus på mentale aspekter i Viborg Svømmeklub, gør at jeg har fået et ændret synspunkt på hvordan vi i fællesskab løfter klubben og svømmerne til nye højder.”

I mellemtiden har Nikolaj Skovmose blandt andet afsluttet Danmarks Idrætsforbunds diplomtræneruddannelse, som er et af de højeste uddannelsesniveauer for svømmetrænere i Danmark.

Holstebro Svømmeclub har siden årsskiftet stået uden en fast cheftræner. Den erfarne svømmetræner og freelance-coach Bo Jacobsen, som også træner elitesvømmere i hjembyen Esbjerg, har på konsulentbasis stået i spidsen for en del af træningen for Holstebros elitesvømmere i den senere tid og har samtidig fungeret som coach for klubbens øvrige trænere.

Bo Jacobsen og Holstebro Svømmeclub forhandler lige nu om en forlængelse af kontrakten. Klubben ønsker, at Bo Jacobsen skal fortsætte med at hjælpe til i Holstebro, men på andre præmisser en de har været ind til nu, efter at Nikolaj Skovmose fra august vender tilbage som i rollen som fuldtidsansat cheftræner.

De to rutinerede svømmetrænere kender hinanden rigtig godt. Bo har nemlig været træner for Nikolaj, da han i de helt unge år selv var aktiv elitesvømmer i Esbjerg. Det blev blandt andet til sølv ved Nordiske Juniormesterskaber i brystsvømning i 2002.

Med venlig hilsen

Troels Iversen
Formand Holstebro svømmeclub 

Kommenter nyhed