Nyheder om dansk og international svømning

Merete Riisager: Vi er i det røde felt

24. marts 2021, AF Swimnews.dk

BT bringer i dag en artikel om coronakrisens indvirkning på det danske idrætsliv, hvor særligt de indendørs sportsgrene er hårdt ramt af de mange, og lange, nedlukninger.

Dansk Svømmeunions direktør, Merete Riisager, udtaler sig i den forbindelse om situationen for de danske svømmeklubber:

Vi er i det røde felt. Jeg er overordnet bekymret for, at den langsomme genåbning kan få alvorlige følger. Vi skal holde smitten under kontrol, men vi må se på, hvad det betyder, hvis vi ikke kan leve vores liv, som vi vil.

BT skriver at flere af de danske svømmeklubber har mistet mere end 20 procent af deres medlemmer. Merete udtrykker i den forbindelse sin bekymring for hvorvidt de mange medlemmer vender tilbage til klubberne, når vi er på den anden side af coronakrisen:

Jeg har en bekymring for foreningerne og for hele sporten. Vi har knap 200.000 medlemmer, der har været tørlagt et lille års tid.

Det er meget sandsynligt, at det her vil sætte sig som varige problemer. Både fordi vi mister talenter – det vil man kunne se i årevis – og fordi det rammer foreningerne så hårdt.

 Danmarks Idrætsforbund kommer i april med en opgørelse over medlemstallene i alle de danske forbund, hvor man vil få et mere præcist billede af hvor hårdt de danske klubber er ramt - både i svømning, og alle andre forbund.

Kommenter nyhed