Nyheder om dansk og international svømning

Magnini forsat under mistanke, italiensk doktor får 30-års karantæne

12. september 2018, AF Peter Lund Hansen

Den italianske doktor/ernæringsspecialist Guide Porcellini er blevet tilddelt en 30-årig karantæne af det italianske anti-doping forbund. Porcellini er blevet dømt for, bevidst, at have vejledt og skaffet flere af sine klienter forbudte præstationsfremmende præperater. 

Den italianske doktor er forbundet med flere sportsnavne, de to mest prominente navne, tidligere verdensmester Filippo Magnini og Michele Santucci(VM og EM medaljer) som der begge er anlagt retsag imod.

Porcellini modtog sin dom den 2. juli og oprindelig skulle Magnini have haft sin retssag ugen efter - denne er dog blevet udsat, da man har ønsket at efterforske yderligere. 

Magnini, er i følge italianske medier, anklaget for brug af ulovlige præstationsfremmende stoffer, fremmelse af ulovlige præstationsfremmende stoffer og forsøg på administration af præstationsfremmende stoffer. Den potentielle dom for Magnini lyder på 8 års karantæne/udelukkelse for alt sport. Magninis retsag er endnu ikke fastsat til nogen dato, men vil ikke finde sted før efter september måned.

Rent praktisk vil karantæne ikke betyde noget for Magnini, der sluttede karrieren sidste år, men selvfølgelig vil det have en stor betydning for hans sportslige eftermæle - bl.a. hans 49 internatinale medaljer(OL+VM+EM) heraf 21 guldmedaljer.

 

Kommenter nyhed