Nyheder om dansk og international svømning

Livredning: spændende sæson i vente

15. marts 2016, AF Ronnie Dalsgaard

Årets sæson for konkurrence livredning starter om godt 3 uger når de Danske Mesterskaber i indendørs konkurrence livredning bliver afholdt lørdag den 2. april i Bellahøj Svømmestadion. Læs mere om stævnet og tilmeld dig indtil den 20. marts på linket her.

Netop denne sæson er yders spændende for konkurrence livredning idet der til september bliver afholdt VM i Holland, et stævne der også bruges som udtagelse til World Games i 2017. World Games afholdes kun hvert 4. år og det bruges som test-stævne for de idrætsgrene der stiler efter at komme med på programmet til de Olympiske Lege. Udtagelsen til World Games sker kun i nationalhold, dvs. at det er hele det danske hold som skal forsøge at kvalificere sig ved sommerens VM og dette gøres ved at opnå minimum en 10. plads i den samlede nationskonkurrence. Med den positive fremgang som konkurrence livredning har haft de sidste par år, så burde det være muligt men det kræver at Danmark får mange udøvere kvalificeret til sommerens VM. Det skal således blive spændende at se om der allerede til DM er udøvere som kan klare VM kravene (klik her for at se VM kravtiderne). 

I Australien har livredder sæsonen været igang siden oktober og dette gælder også årets Nutri-Grain Ironman Series. Endnu engang kunne legenden Shannon Eckstein blive hyldet som samlet vinder af serien imens det hos kvinderne blev overraskelsen Jordan Mercer der løb med sejreren. Se hele den samlede stilling ved at klikke på linket her og se den 6. og sidste runde af serien nedenfor:

Kommenter nyhed