Nyheder om dansk og international svømning

Livredning: Dansk dominans til Åbne Svenske Mesterskaber

23. maj 2012, AF Ronnie Dalsgaard

I weekenden blev de Åbne Svenske Mesterskaber, også kaldt Brita Memorial, afholdt i Jönköping, Sverige. Stævnet var en af de sidste muligheder for de danske atleter for at kvalificere sig til efterårets internationale mesterskaber bestående af EJM og VM. Danmark stillede til start med 11 svømmere hvoraf 3 allerede havde klaret kravtid til VM imens en enkelt af svømmerne havde kvalificeret sig til EJM.

4x50 forhindring
Det danske hold lagde godt ud ved at vinde for både herrer og damer. Damerne formåede endda at forbedre Danmarks egen nordiske rekord på distancen så den nu lyder på 2.02.64. Holdet bestod af: Line Præst Lauridsen (30.77), Julie Vinter Christensen (30.68), Olivia Burmester (30.49) og Mai Hjelmgaard (30.70).

200 forhindring
Damer: det blev til guld for Mai Hjelmgaard der igen formåede at komme under kravtiden til VM med sin tid på 2.20.55. Tiden er dog en anelse langsommere end hendes Danske rekord sat ved DM for 1 måned siden. Lia Jørgensen fik sølv på distancen, men hun var desværre et lille sekund over kravtiden til VM. Bronze medaljen gik også til Danmark, den gik nemlig til Olivia Burmester.
Herre: her blev det til guld for Jacob Carstensen og med hans tid på 2.04.64 formåede han ligeledes at komme under kravtiden til VM. Morten Møller Jensen sikrede sig her en 3. plads.

100 redning med finner/torpedo
Damer: Line Præst Lauridsen snuppede guldet og med tiden 1.05.98 satte hun ny Dansk rekord på distancen. Lines tid er naturligvis også under kravtiden til VM. Sølvet gik til Mai Hjelmgaard der med tiden 1.06.94 ligeledes kom under kravtiden til VM ligesom tiden også kvalificer Mai til sommerens EJM.
Herre: her gik guldet til Ronnie Dalsgaard, han formår endnu engang at svømme under kravtiden til VM med tiden på 0.57.46.

50 bjærgning
Damer: Line Præst Lauridsen formåede at hive endnu en guld hjem imens Julie Vinter Christensen kom ind på 3. pladsen. Julies svømmer med tid 41.55 endnu engang under kravtiden til EJM, men hun mangler desværre stadig et stykke for at kommer under kravtiden på 40.12 til VM.
Herrer: Ronnie Dalsgaard tog guldet og med tiden 33.16 satte han ny Dansk rekord, en tid der ligeledes er under kravtiden til VM. Sølvet gik til Simon Sønderup der trods sin manglende erfaring inden for livredning kun var 0,9 sekund fra kravtiden til VM.

4x50 redningsmedley
Herrerne vandt holdkappen og var kun 0,7 sek fra den Danske rekord. Det kvindelige hold blev desværre diskvalificeret pga. en teknisk fejl.

200 superlivredder
Damer: Mai Hjelmgaard sikrede sige en sølvmedalje.
Herrer: Jacob Carstensen vandt en overlegen sejer og kom med tiden 2.20.28 under kravtiden til VM.

100 redningsmedley
Damer: Line Præst Lauridsen måtte se sig henvist til 2. pladsen, hun sætter dog ny Dansk rekord med tiden 1.25.44. Bronzen gik til Julie Vinter Christensen, der med tiden 1.27.11 endnu engang formår at komme under kravtiden til EJM.
Herrer: Simon Sønderup løb med guldet imens Morten Møller Jensen løb ind i nogle tekniske problemer og måtte se sig henvist til 3. pladsen.

100 redning med finner
Herrer: Ronnie Dalsgaard vandt løbet og med tiden 0.50.52 var han kun 4/100 fra sin egen Nordiske rekord. Havde Ronnie svømmet denne tid under sommerens EM ville han havde fået en sølvmedalje. Tiden er naturligvis også under kravtiden til VM.

Linekast
Damer: det blev til en overraskende sølvmedalje til Line Præst Lauridsen og Lia Jørgensen.
Herrer: i en tæt dyst med Svenskerne måtte Kresten Falster og Simon Sønderup se sig henvist til en sølvmedalje, dog i en tid der kun var et lille sekund fra den Danske rekord.

Hele resultatlisten fra stævnet kan findes på filen nederst i denne nyhed.

Efter stævnet er der således 4 svømmere der har klaret kravtider til VM:
Line Præst Lauridsen: 50 bjærgning, 100 redning med finner/torpedo
Mai Hjelmgaard: 200 forhindring, 100 redning med finner/torpedo
Jacob Carstensen: 200 forhindring, 200 superlivredder
Ronnie Dalsgaard: 50 bjærgning, 100 redning med finner, 100 redning med finner/torpedo

Hos juniorerne har 2 svømmere klaret kravtider til EJM:
Julie Vinter Christensen: 50 bjærgning, 100 redningsmedley
Mai Hjelmgaard: 100 redning med finner/torpedo

Livredderne går nu i gang med den udendørs sæson hvor det er nogle helt andre discipliner der konkurreres i. Se f.eks. videoen nedenfor som er finalen i Ocean-IronMan fra de Australske mesterskaber i år:

Skulle man have lyst til at se mere kan man i Københavns området prøve kræfter med sporten på bl.a. Bellevue strand hvor Dansk Svømmeunion stiller udstyr til rådighed.

Kommenter nyhed