Nyheder om dansk og international svømning

Landstræner til kolleger: Amatører

19. oktober 2012, AF Thomas Lund

Så vidt vides er Paulus Wildeboer ikke landstræner, men træner på det nationale træningscenter, hvad der dog ikke forhindrer at han bliver citeret som landstræner. Uanset titel er Paulus citeret hos sporten.dk Her siger han blandt andet: 

Klubberne skal oppe sig og blive bedre til at udvikle de svømmere, de har. Lige nu er det ikke tilfældet. Dansk klubsvømning er på samme niveau i dag, som den var for fire år siden

Paulus har været landstræner de foregående 4 år, men skal med den nye struktur i svømmeplan 2016 varetage det nationale træningscenter, mens der skal findes en anden person til rollen som landstræner. Paulus fortsætter: 

Jeg får svømmere herind (læs: på NTC), der ikke kan svømme 50 meter butterfly. Det er svømmere, der ude i klubberne kun er vant til at træne mellem 20-25 km om ugen. Træner man på internationalt top-niveau, svømmer man i gennemsnittet 60 km om ugen. Så når de kommer her til landsholdet, er de slet ikke parat

Det fremgår dog ikke hvilke klubber eller svømmere der skulle komme til centeret med en mængde som flere danske eliteklubbers 3.hold træner på. 

Paulus udtrykker også udtilfredshed med den manglende vilje hos unge talenter til at flytte på centeret men har også ros til nogle klubber. Det kan du læse ved at gå til kilden. 

Kommenter nyhed