Nyheder om dansk og international svømning

Kenneth Nielsen bliver cheftræner i Næstved Svømmeklub

28. april 2023, AF Swimnews.dk

Kenneth Nielsen bliver ny cheftræner i Næstved Svømmeklub. Læs mere i klubbens pressemeddelelse herunder:

Kenneth Nielsen bliver cheftræner i Næstved Svømmeklub

Næstved Svømmeklub har pr. 1. april 2023 ansat Kenneth Nielsen som cheftræner for klubbens konkurrenceafdeling. Kenneth tiltræder stillingen efter ét år som træner for de ældste konkurrencesvømmere i klubben og skal nu tage det fulde ansvar for udviklingen af konkurrencesvømningen i Næstved over de næste mange år.

”Næstved Svømmeklub er en ambitiøs svømmeklub som virkelig tror på svømningen som idræt. Det er en af de største svømmeklubber på Sjælland med en stor og veludviklet svømmeskole, og det giver det bedste fundament for at udvikle et træningsmiljø der kan få alle talenter til at blomstre – og forhåbentlig begynde at nærme sig nationale medaljer,” siger Kenneth Nielsen. ”Jeg fornemmer en stærk opbakning fra bestyrelse og forældre, og det betyder meget for det gode miljø, vi gerne vil skabe”, uddyber han.

Før Næstved Svømmeskole har Kenneth Nielsen blandt andet stået i spidsen for Roskilde Svømmeklub, og han har også tidligere fungeret som cheftræner i Svøm Slagelse-Korsør. Hans opgave i Næstved bliver at skabe de bedste forudsætninger for at klubben kan drage fuld nytte af de fantastiske nye svømmefaciliteter som kommer til byen når den nye svømmehal bliver en realitet i 2024. ”At udvikle svømmesporten er meget mere end bare det at svømme hurtigt eller langt i bassinet. Det handler om at udvikle svømmerne på alle områder til selvstændige, engagerede og ambitiøse unge mennesker, som selv tager ansvar for deres træning og selv sætter sig mål for hvad de gerne vil opnå,” forklarer Kennet Nielsen.

Formand Nikolaj Nielsen udtaler, at ”Kenneth har vist sig gennem sin indsats det sidste år at være den helt rigtige at bygge Næstved Svømmeklubs fremtid på. Ikke bare er han svømmeteknisk dygtig, han har også et rigtig godt øje for hvad der skal til for at skabe resultater i idræt på langt sigt, og det er på den bane, vi især ser hans fortjenester. Vi glæder os til en stor fremtid for svømningen i Næstved med Kenneth ved roret”.

Kenneth Nielsen kommer til at stå i spidsen for et trænerteam på 6 som til sammen træner knap 80 konkurrencesvømmere i alderen fra 7 til 22.

Næstved Svømmeklub er resultatet af sammenlægningen af NIF Svøm og HG Svømmeklub, og har eksisteret siden 2020. Før nedlægningen af HG Svømmehal havde klubben godt 2.000 medlemmer. I dag er der kun kapacitet til knap 1.500.

Henvendelser om Kenneth Nielsens tiltræden som cheftræner rettes til formand Nikolaj Nissen på nissen@naestvedsvoemmeklub.dk eller tlf. 25942072.

Relaterede nyheder
Kommenter nyhed