Nyheder om dansk og international svømning

Julie Levisen indstiller karrieren

28. april 2015, AF Jon Langberg

Den kun 18 årige VM-udtagede Julie Levisen fra Aalborg Svømmeklub har idag meldt ud at hun har valgt at indstille sin karriere. Beslutningen kommer fordi hun har mistet lysten til det store arbejde en elitesvømmekarriere kræver.

Foruden nedenstående pressemeddelelse fra Aalborg, fortæller sportschef Lars Green Bach følgende i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

Det er naturligvis en stor skuffelse for os alle, når talentfulde svømmere vælger at indstille karrieren. Julie Levisen er en svømmer, som i de seneste år har gennemført en helt fantastisk sportslig rejse, der begyndte i Terndrup Svømmeklub og fortsatte til Aalborg Svømmeklub med stærke internationale resultater til følge. Hun har været med til at løfte niveauet på vores kvindelige fri-holdkapper til højeste internationale niveau, så de har kunnet svømme med om medaljer. Senest var Julie med på holdkappen i 4 x 50 m fri, der vandt bronze ved VM på kortbane i Doha i december.

Derfor er det selvsagt et stort tab for dansk svømning, og de sportslige perspektiver for VM i Kazan og OL i Rio, at Julie har truffet beslutning om at stoppe. Vi ønsker Julie alt godt for fremtiden, og skulle hun genfinde motivationen for at konkurrere på højeste internationale niveau, vil vi naturligvis se frem til at samarbejde med Julie igen.

Pressemeddelelse fra Aalborg Svømmeklub:

Landsholdssvømmer indstiller karrieren

Den 18-årige landsholdssvømmer Julie Levisen har valgt at lægge svømningen på hylden på grund af en travl hverdag, manglende motivation og en mistet glæde for svømning.

Julie har brugt mange timer om ugen til træning hos Aalborg Svømmeklub og Terndrup Svømmeklub de sidste mange år. Julie skiftede Terndrup Svømme­klub ud med Aalborg Svømmeklub i efteråret 2012 for at jagte sine drømme om at komme med til de store internationale mesterskaber.

Julie deltog i sit første internationale mesterskab sommeren 2012, hvor hun var med til EJM i Antwerpen, hvor hun svømmede finale i 4x100 holdmedley og 50 fri. Samme år vandt hun guld til EKM i Chartres i 4x50 fri. Julie er også indehaver af den danske juniorrekord i 50 fri på langbane, og har sammen med hendes klubkammerater Mie Ø. Nielsen, Isabella Sørensen og Louise Dalgaard slået den danske rekord på 4*100 medley samtlige gange. Julie har opnået mange af sine svømmedrømme – senest til VM i Doha, hvor hun vandt bronze i 4x50 fri sammen med Jeanette Ottesen, Pernille Blume og holdkammeraten og hendes gode veninde Mie Ø. Nielsen.

Julie har dog ikke længere lysten og glæden til at fortsætte med at svømme, og deltager derfor ikke til VM i Kazan til sommer, som hun er udtaget til.

Det har været hårdt for Julie at få tingene til at hænge sammen. Hun bor i Terndrup, som ligger 35 km fra Aalborg. Julie er i gang med sit andet år på Aalborg Handelsgymnasium, hvor hun tager sin studente­reksamen på normal tid, bruger mange timer på transport, træning, stævner og andre svømmeaktiviteter, hvilket har gjort hende både fysisk og mentalt træt, og resulteret i, at hun har taget dette valg.

Det unge talent har derfor besluttet at indstille sin karriere, da hun ikke har lysten og glæden til at fortsætte frem mod OL i Rio.

Julie har selv følgende udtalelse:                                                                                           

”Jeg har valgt at stoppe med at svømme, fordi jeg ikke er glad for det længere. Jeg vil gerne gøre det, som gør mig glad, og derfor har jeg taget dette valg. Det har selvfølgelig været et rigtig svært valg at træffe, og beslutningen har været længe undervejs, og derfor ved jeg også, at det er den rigtige for mig. Jeg vil ikke bruge så meget tid og lægge så mange kræfter i en sport, som jeg ikke vil 100%. Det er ikke fair overfor mig selv, eller dem som hjælper mig på vej. Jeg kommer til at savne mine holdkammerater og min træner rigtig meget, og de oplevelser jeg har fået gennem svømningen, er jeg dybt taknemmelig for. Jeg er også meget taknemmelig for de mennesker, som har stået klar til at hjælpe mig gennem denne beslutning, og som har bakket mig op, men også prøvet at komme med forslag til, hvordan jeg vil kunne få motivationen tilbage. Svømning har i mange år fyldt hele mit liv, men nu er der andre ting, som jeg kan få tid og plads til, som jeg ved, vil gøre mig til en gladere Julie”.

Aalborg Svømmeklub beklager meget Julies beslutning. Skulle Julie genfinde motivationen, vil hun altid være velkommen tilbage til AS. Aalborg Svømmeklub ønsker Julie alt det bedste for fremtiden.

For yderligere information kan cheftræner Eyleifur Jóhannesson kontaktes på mobil 51165602.

Kommenter nyhed