Nyheder om dansk og international svømning

Johan Lisberg ny cheftræner i Hobro Svømmeklub

4. oktober 2017, AF Jon Langberg

Johan Lisberg er netop blevet præsenteret som ny cheftræner i Hobro Svømmeklub. Johan kommer fra en stilling som ansvarlig årgangstræner i Aalborg Svømmeklub. Læs meget mere i klubbens pressemeddelelse:

Johan Lisberg ny cheftræner i Hobro Svømmeklub

Formand, Per Nørgaard:

Vi kan med stor glæde meddele, at det er lykkedes os at indgå en aftale med Johan Lisberg, der starter i Hobro Svømmeklub som cheftræner pr. 01.10.2017. Med til klubben trækkes også Lenette Nielsen, der bliver assistent og ansvarlig for andetholdet.

’I Johan får vi ikke bare en træner fra øverste hylde, der har resultater og mange års erfaring med sig i baggagen, men også en fagmand, der kan udvikle den sportslige ledelse i klubben. Johan er en svømmefaglig kapacitet, der udover 10+ år i Aalborg Svømmeklub også er konsulent i DGI. Så der mange kompetencer vi nu kan trække på. Vi er stolte over samarbejdet og hilser Johan og Lenette velkommen. ’

Johan Lisberg:

’Efter 10 gode år i Aalborg Svømmeklub, hvor jeg de seneste 4 år har været ansvarlig årgangstræner, og jeg er mere end klar til opgaven som cheftræner. Klubben fremlagde et flot tilbud, en fornuftig plan for fremtiden og jeg har i forvejen gode erfaringer med ledelsen og de frivillige kræfter i klubben. Så jeg glæder mig meget til udfordringen, og muligheden for at påtage mig et endnu større sportsligt ansvar.

Hobro Svømmeklub driftes professionelt i dag, svømmeskolen kører efter DGIs svømmeskolekoncept med uddannede undervisere og der er altid kommet gode tiltag fra klubben. Så set uppet er godt. Men konkurrenceafdelingen har potentiale til mere - og har haltet noget de senere år. Og det selvom man igennem årene ellers har udviklet meget dygtige svømmere i Hobro.

I aller først omgang bliver mine opgaver at skabe en solid og bæredygtig struktur, et godt træningsmiljø hvor også de unge trænere udvikles og udfordres, få reetableret talentproduktionen fra svømmeskolen og så må vi se hvor langt vi kan bære det. Vi har i første omgang defineret en 2-års-plan, men jeg forestiller mig, at Hobro om 3-4 år igen er blandt de førende klubber i Nordjylland, og et stærkt talentcenter i Nordjylland, hvis vi lykkes. Det er klart, at miljøet er meget anderledes end dét, jeg kommer fra, og, at det bliver en proces at skabe resultater, men ambitionerne og målsætninger for fremtiden er der.

Noget af det, jeg glæder mig aller mest til, er at forsøge at skabe dygtige svømmere, og især årgangssvømmere med nationalt niveau, ud fra de ellers begrænsede rammer klubben råder over netop nu: Der er kun 4 ugentlige træningspas på 2 timer i vand - men jeg tror fuldt og fast på, at det stadig er muligt at skabe eksempelvis dygtige årgangssvømmere med højt niveau, hvis ”blot” vi formår at skabe et godt træningsmiljø, krydret med en god teknisk base og den rette supplerende

træning på land. SKAL man tæske meter eller være i vandet 7-8 gange ugentligt for at kunne blive en dygtig atlet, for at kunne ”være med” og for potentielt at kunne begå sig i et stærkere træningsmiljø i fremtiden? Det er jeg ikke overbevist om. Jeg håber i al fald, at vi kan udfordre miljøerne med højere træningsfrekvens på årgangssiden, og så håber jeg, at Hobro Svømmeklub igen kan udvikle talenter, der om muligt kan udfolde sig yderligere i andre stærkere miljøer. Formår vi at skabe et godt klub- og træningsmiljø, hvor også trænerne vil udfordres og kan li’ at komme, er der meget, der kan lade sig gøre. Allerede om 2 år, er Hobro Svømmeklub formentlig og forhåbentligt et helt andet sted end i dag. Det tør jeg godt spå allerede nu.

Relaterede nyheder
Kommenter nyhed