Nyheder om dansk og international svømning

Imponerende resultater til DM i konkurrence livredning

23. april 2012, AF Ronnie Dalsgaard

Lørdag blev de Danske Mesterskaber i indendørs konkurrence livredning afholdt i Bellahøj svømmestadion. Stævnet var med sine 60 deltagere fra 11 forskellige klubber det største DM i livredning i mange år. Men det var ikke kun bredden der var til stede ved stævnet, det var eliten bestemt også! Der var således 3 svømmere som kom under de opstillet krav til VM imens 1 svømmer klarede kravene til EJM.

Dagens første kvalifikation stod Mai Hjelmgaard for da hun i 200 m forhindring svømmede imponerende 2:19.43, dette var ikke alene en ny Dansk Rekord men også under kravtiden til VM. Da Mai stadig er junior er rekorden naturligvis også DJR. For drenge blev der ligeledes sat DJR, her svømmede Alexander Mundt i tiden 2:12.98, kun 3/100 efter kom den tidligere rekordholder Kristoffer Weber Larsen som altså også var under den tidligere rekord.

Næste store præstation stod Line Præst Lauridsen for og selvom stævnet var det første konkurrence livrednings stævne for Line, leverede hun en klasse tid i 100 m redning med finner og torpedo. Med tiden 1:06.65 sætter Line ny Dansk Rekord og klare ligeledes kravtiden til VM, en fornem debut må man sige! For herrerne var det Ronnie Dalsgaard der løb med sejren i 100 m redning med finner og torpedo. Ronnie svømmede i tiden 0:56.49, han forbedrede hermed Thomas Ibsen Nielsens Nordiske Rekord fra 2010 på 0:56.60 og kom samtidigt under kravtiden til VM. Senere på dagen stillede Ronnie også op i 100 m redning med finner, her tilbagelagde han distancen på 0:52.34 hvilket igen er under kravtiden til VM.

Line Præst Lauridsen var endnu engang i ilden da det gjaldt 50 m bjærgning og med hendes tid på 0:39.17 forbedrede hun Anja Olsens Nordisk Rekord ligesom hun igen svømmer under kravtiden til VM. For juniorerne formåede Julie F. V. Christensen at kommer under kravtiden til sommerens EJM med tiden 0:41.53. Desværre formåede ingen af herrerne at klare kravtiden til VM i 50 m bjærgning, dog var Ronnie Dalsgaard sølle 2/100 over tiden med sine 0:33.49 imens Morten Møller Jensen var yderligere lidt efter med 0:34.15. Imponerende svømmet af Morten der virkeligt har rykket sit niveau det seneste år!

Dermed afslutning på et addeles succesfuld DM der endnu engang viser at Dansk livredning er på vej i den rigtige retning. Hele resultatlisten for stævnet kan findes i pdf-filen nedenfor.
Næste udfordring for de Danske atleter bliver de Åbne Svenske Mesterskaber d. 19.-20. maj.

 

 

Kommenter nyhed