Nyheder om dansk og international svømning

Hovedstaden ansætter ny træner

26. maj 2021, AF Swimnews.dk

Det bliver svenske Marcus Åradsson der skal stå ved siden af cheftræner Olaf Wildeboer på eliteholdet i Hovedstaden. 

Hovedstaden skriver i en pressemeddelelse: 

Marcus kommer fra et job som chef- og elitetræner i svenske Järfälla, som ligger tæt på Stockholm. Det seneste år har Marcus færdiggjort sin bachelor i idræt på Gymnastik- & Idrottshögskolan i Stockholm.

Marcus er 30 år og har i sin trænerkarriere bl.a. arbejdet i MKK i Malmø, et år i australsk svømning og senest syv år i Järfälla. I Järfälla opnåede Marcus bl.a. at blive årets junior- og årgangstræner i Sverige, at hans svømmere vandt medaljer ved EM for juniorer, VM for juniorer og Nordiske Junior Mesterskaber.

Marcus siger selv om ansættelsen: - Jeg ser virkelig frem til at blive en del af en professionel klub som Hovedstadens Svømmeklub, få en masse trænerkollegaer som brænder for svømning og sidst, men ikke mindst, til at arbejde med de mange dygtige og hårdtarbejdende svømmere fra eliteholdet.

Marcus beskriver sig selv som en træner, som er målrettet, rolig og procesorienteret. Han siger videre om sig selv, at det han værdsætter mest, er hverdagsarbejdet på bassinkanten, det langsigtede arbejde og se svømmerne udvikle sig og i sidste ende at få dem til at svømme stærkt.

Cheftræner Olaf Wildeboer siger om ansættelsen: - Vi har i Marcus fået en træner med på holdet, som holdnings- og værdimæssigt er et super godt match for klubben. Marcus har leveret resultater på de niveauer, som vi også skal levere resultater på, men Marcus tilgang til trænerjobbet er også et godt match for klubben. Derudover glæder jeg mig til, at Marcus og jeg sammen kan videreudvikle svømmerne på eliteholdet.

Klubdirektør Lars Sørensen siger videre: - Marcus har flotte resultater på sit CV, men det er primært personen Marcus, som vi har set, vil passe godt ind i klubbens næste udviklingstrin. Marcus er en rolig og systematisk træner, som har blik for hele holdets udvikling og som funderer sin trænergerning på principper og værdier, som er i balance med Hovedstadens Svømmeklubs.

Marcus flytter med sin kæreste til Malmø, hvor han er født og opvokset og har sin familie. 

Ansøgerfeltet til elitetrænerjobbet har været stærkt og bredt. Klubben har modtaget rekordmange ansøgere og med de mest egnede ansøgere er der afholdt samtaler af flere omgange.

De internationale medaljer der nævnes i pressemeddelelsen er vundet af Robin Hanson, som mange danske svømmeinteresserede vil genkende. Robin Hanson forbedrede f.eks. den svenske rekord på 200 fri ved det netop afholdte EM på langbane for hans nuværende klub Spärvägen. En rekord der blev sat af Anders Holmertz for 29 år siden.

Kommenter nyhed