Nyheder om dansk og international svømning

Horsens svømmeklub headhunter ny cheftræner

3. juni 2013, AF Thomas Lund

Jan Løth Andersen hedder den nye cheftræner i Horsens svømmeklub, som skal efterfølge Stig Michaelsen som efter 6 år på posten skifter til Køge svømmeklub. 

Horsens Svømmeklub skriver i en pressemeddelelse: 

Bestyrelsen i Horsens Svømmeklub har indgået aftale med Jan Løth Andersen som klubbens nye cheftræner. 44-årige Jan Løth kommer fra en stilling som sportschef i Odder Svømmeklub, hvor han har været siden 2011. Han overtager i Horsens efter Stig Michaelsen der flytter til Køge Svømmeklub til august.
 
En appelsin i turbanen
 
”I Jan Løth har vi at gøre med en mand med ambitioner og lysten til konstant at lære nyt og udvikle sig,” udtaler bestyrelsesformand i Horsens Svømmeklub Jan Schmidt. ”For os som svømmeklub er det virkelig en appelsin i turbanen, når vi gerne vil fortsætte med at udvikle fremtidens svømmetalenter.” Det er da heller ikke første gang, at andre klubber har forsøgt at headhunte Jan Løth, men tidligere tilbud har ikke kunnet måle sig med jobbet som sportschef i Odder. Men med Horsens Svømmeklub blev fristelsen ganske enkelt for stor, fordi Jan kan se, at han her får muligheden for at få udlevet de ambitioner, der driver ham som svømmetræner: ”Det der fik mig til at sige ja er, at Horsens Svømmeklub allerede er dér, hvor Odder vil være om måske tre-fem år. Og set i perspektivet af min ambition som træner, så er det nu mere realistisk for mig at nå målet om at stå på kanten med svømmere til OL.”
 
Vil styrke fødekæden af talenter
 
”Vores snakke med Jan har vist os i bestyrelsen, at han er den helt rette for Horsens Svømmeklub,” forklarer Jan Schmidt. ”Han har en holistisk tilgang til svømmesporten, hvor det drejer sig om at arbejde målrettet med alle led i fødekæden – lige fra begynderen i svømmeskolen til den målrettede konkurrencesvømmer på et af klubbens konkurrencehold.” For som Jan Løth selv udtrykker det: ”Rekruttering af nye svømmere er helt afgørende, for ellers risikerer man senere at stå uden talenter på en eller flere årgange. Og så er det for sent.”
 
Kollektivet sikrer individuelle præstationer
 
Selvom svømning ikke er en holdsport på samme måde som fodbold, hvor den enkelte spiller på en bestemt plads, så er fællesskab og holdånd lige så afgørende for en svømmers succes ifølge Jan Løth. ”Et velfungerende kollektiv giver den sparring der kan være med til at løfte den individuelle svømmer,” forklarer Jan og fortsætter: ”Så når du har fået bygget holdet op, kan den daglige træning også blive løftet op et rigtigt højt plan og svømmerne kan vokse sammen og løfte hinanden.” Derfor er holdmesterskaber også nogle meget vigtige pejlemærker for, hvor man er henne i udviklingen med klubbens talenter – en flot holdpræstation kan godt have en større værdi, fordi det er et udtryk for, at der er en solid og bred talentmasse at arbejde med.
 
 
Tænker nyt
 
Den nye mand i førersædet i Horsens Svømmeklub er en ideernes mand der kan lide at tænke nyt og udvikle. ”Man kan nogle gange ramme nye målgrupper ved at tage chancer med små og store projekter – og derved bevares udviklingen i klubben og nye talenter kan komme til.” Det er samtidig vigtigt for Jan Løth at understrege, at han ikke påtænker at lave det hele om i Horsens Svømmeklub, men snarere optimere på noget, der fungerer rigtigt godt ved at tænke anderledes: ”Man skal ikke bare gøre som de andre, for så bliver man ikke bedre end de andre,” slutter Jan Løth.
Kommenter nyhed