Nyheder om dansk og international svømning

Horsens forlænger med ombejlet træner til 2017

23. april 2012, AF Thomas Lund

Horsens Svømmeklub har forlænget med nuværende cheftræner Stig Michaelsen som også vil tegne klubben i mange år frem. Utroligt glædeligt for dansk svømning at en af de til tider på trænerfronten hårdt pressede jyske klubber er sikret langsigtet udvikling. Stig blev i øvrigt årets træner i Horsens kommune, som det kan ses af billedet til denne artikel.

Pressemeddelelsen fra Horsens fremgår nedenfor.

Horsens Svømmeklub og Stig Michaelsen er blevet enige om at forlænge Stigs kontrakt som klubben cheftræner. Den nye kontrakt løber frem til udgangen af juli 2017, hvilket giver Stig og klubbens bestyrelse gode betingelser for at gennemføre de visioner og den strategi, der er lagt for fremtidens Horsens Svømmeklub.

”Det er uden tøven og med stor glæde, at vi har valgt at forlænge vores kontrakt med Stig,” udtaler klubbens formand Jan Schmidt og fortsætter: ”Stig har gennem de sidste tre år bevist, at han har det der skal til for at udvikle Horsens Svømmeklub. Vi er gået fra at være en klub med gode resultater i ny og næ og med en trænerstab der mest bestod af tidligere svømmere til i dag, hvor vi har en trænerstab af meget høj kvalitet, der leverer talenter på stribe. Og det er netop her, at vi ser frugten af Stigs vedholdende arbejde. Stigs evner til at se talenter i både svømmere og trænere har bragt os dertil, hvor vi er i dag.”

Stig Michaelsens egen målsætning for sit fremtidige arbejde i Horsens Svømmeklub er da også at bygge videre på den stærke platform, han selv har været hovedarkitekten bag: ”Min motivation er udvikling, så det er helt afgørende for mig  at kunne skue fem år frem i klubben. Har vi en passende talentmasse at arbejde med? Er organisationen og engagementet tilstede og ikke mindst viljen til at gå et skridt længere - igen? Jeg har arbejdet efter en tiårs plan, som jeg har videreudviklet under min diplomuddannelse i Dansk Idræts Forbunds regi. Planen er stort set lykkes ind til nu og intet taler for, at de næste fem år ikke også skulle lykkes,” siger Stig Michaelsen.

 

Et afgørende aspekt af klubbens strategi er at skabe et attraktivt elitemiljø for klubbens konkurrencesvømmere med professionel træning på højeste niveau. Dette sker ud fra overbevisningen om, at en velfungerende elite er med til at skabe inspiration og motivation for bredden - unge som gamle. ”Eller fra baby til bedste, som vi plejer at kalde det i klubben,” smiler Jan Schmidt. ” Og set i det lys, leverer Stig ikke blot varen på kanten af bassinet, men går også aktivt ind i arbejdet i klubben som en helhed, fordi han kender værdien af en sund fødekæde hele vejen fra de første tag i vandet til kampen om medaljer ved både nationale og internationale stævner.”

Danmark er et lille land, hvor svømmesporten udgøres af en forholdsvis lille kreds af entusiaster. Derfor er Stig - og de imponerende resultater han har opnået som cheftræner i Horsens Svømmeklub – efterhånden også velkendt inden for sporten og interessen omkring ham stor. ”Vi kan således kun være meget tilfredse med, at Stig har valgt at blive i Horsens. Vi har gennem de sidste tre år set, hvad Stig kan få frem i svømmerne på forholdsvis kort tid og har derfor fuld tillid til, at han kan bære endnu flere talenter frem i klubben. Så for os er rejsen kun lige begyndt og vi ser frem til mange store oplevelser med Stig ved roret i de kommende år også,” slutter Jan Schmidt.

Kommenter nyhed