Nyheder om dansk og international svømning

Holdkapdebutant på grådens rand efter badehætteproblemer

28. juli 2012, AF Jon Langberg

Opdatering: Dansk Svømmeunion protesterer over behandlingen af de danske piger.

Pigernes badehætter var udstyret med et for stort sponsor logo, hvilket betød at de i call roomet blev bedt om at skifte badehætter, med mindre de ville diskkvalificeres. 

Især Pernille Blume, der startede den flotte holdkap, var dybt berøret af situationen. Hun fortæller til Politiken:

Da vi kommer ind i callroomet får vi at vide, at vi ville blive diskvalificeret med de der badehætter. Reklamen for Tyr var åbenbart ikke godkendt, så jeg fik at vide, at jeg skulle tage min badehætte af.

De andre gik bare ind, og bagved skubbede de andre til mig og sagde, at jeg også skulle gå ind. Det var bare så vildt, fordi jeg skulle svømme først og pludselig slet ikke var klar.

Pludselig fik vi smidt nogle andre badehætter i hovedet, og dem skulle vi bare tage på, men de passede overhovedet ikke, så det var ikke den bedste start, jeg fik ud af det.

De mere rutinerede svømmere, Lotte Friis og Jeanette Ottesen, fortalte efterfølgende at starten gik fint, og at de ikke var videre påvirket af situationen.

Man kan undre sig over at Dansk Svømmeunion ikke har opdaget problemet med badehætterne, før svømmerne står i callroomet. Reglerne er meget detaljerede, med et bestemt antal kvadratcentimeter logoet må være.

Opdatering: Dansk Svømmeunion protesterer over behandlingen af de danske piger.

Kommenter nyhed