Nyheder om dansk og international svømning

Hillerød Svømmeklub får pr. 1. august et nyt stærkt trænerteam

28. juli 2021, AF Swimnews.dk

Pressemeddelelse

I midten af juni underskrev klubben kontrakt med Asger Helmig, som skal være ny cheftræner i Hillerød Svømmeklub. Asger Helmig skal primært varetage træningen på 1. og 2. holdet i samarbejde med Holger Henriksen og Mathilde Skjøth-Rasmussen og med John Mogensen, som frivillig assistenttræner. Derudover får Asger også ansvar for at udvikle motivation og fællesskab blandt såvel klubbens konkurrencesvømmere som trænere. Asger, som selv har været aktiv svømmer på ungdomslandsholdet, er uddannet fysioterapeut samt bachelor i idræt og har erfaring fra Helsingør og Frederiksværk Svømmeklub. Samtidig bliver Bjørn Starcke, som er en meget erfaren og teknisk dygtig træner, ansvarlig for klubbens to yngste konkurrencehold suppleret med en række assistenttrænere.

Klubbens nye formand June Scott mener, at trænerteamet er det helt rigtige match for Hillerød Svømmeklub.

’Efter et år med corona-begrænsninger har klubben brug for ny energi og væsentligst; trænere, som formår at skabe begejstring og kan arbejde med de ældste svømmeres motivation, langvarig svømmeglæde og tro på egne evner. I denne sammenhæng ser vi Asger, som den helt rette person til at tage ansvar for dette. Samtidig er det en meget høj prioritet for os at have en erfaren træner til at varetage træningen for de helt yngste svømmere, da det er dér teknikken og indstillingen til sporten bliver grundlagt. Det er svært at finde trænere, som interesserer sig for de yngste, men vi er ikke i tvivl om, at det er dér Bjørns passion ligger’.

Hillerød Svømmeklub har gennem de sidste 4-5 år gennemgået en fin udvikling. Klubben har fået en god økonomi og medlemstallet i 2020 nåede, trods coronanedlukning og restriktioner, det hidtil højeste på ca. 1450 medlemmer. Samtidig er klubbens konkurrencehold vokset fra i alt 60 til 90 svømmere. Rent sportsligt har klubben også udviklet sig i den rigtige retning takket være dygtige og erfarne trænerne, som har prøvet det meste inden for trænergerningen. Dog har klubben, ifølge formanden, manglet et par elementer.

’Der har manglet den tålmodighed, der skal til for at udvikle en klub, som ikke har rødder i en elitær kultur. Det kræver, at svømmerne bliver mødt dér hvor de er, og at motivationen bliver drevet indefra. Der har været en tendens til, at elitetrænerne altid har været et skridt foran svømmerne, og det kan være med til at demotivere dem på sigt. Vi har brug for en træner, som har blik for dette, og som kan vokse og begejstres sammen med svømmerne. Med ansættelsen af Asger Helmig får vi en veluddannet og teknisk dygtig træner, men også en træner, som har appetit på være med til at udvikle klubben og ikke har ’prøvet det hele før’, siger June Scott.

Kommenter nyhed