Nyheder om dansk og international svømning

Herlev Svømning ansætter Ricki Clausen & Ejnar Larsen

27. maj 2020, AF Thomas Lund

Herlev Svømning er glade for at kunne meddele, at trænerkabalen omkring klubbens konkurrencehold er faldet på plads. Således starter Ejnar Larsen og Ricki Clausen i Herlev Svømning 1. August og vil varetage træningen af klubbens førstehold. Ricki Clausen vil derudover have ansvaret for resten af konkurrenceafdelingen.

Klubchef Maj-Britt Mikkelberg er glad for den nye duo: ”Med ansættelsen af to trænere med international erfaring og tilsammen tæt på 50 år på kanten, synes jeg vi har fundet den bedst mulige løsning fra 1. August. Ejnar og Ricki har præsenteret os for en ny team-tilgang til træningen af det bedste hold og vi er spændt på at se det udfoldet.”.

Om ansættelsen siger Ricki Clausen: ”Det er gennem det sidste halve års tid blevet lysende klart for mig, at jeg savner at beskæftige mig dybt med svømning igen. Samtidig har det været klart for mig, at jeg ville have en chef, der var ansat frem for frivillig og en kollega, der også havde arbejdet med international seniorsvømning. Begge dele kunne lade sig gøre i Herlev og det er jeg ovenud tilfreds med. Jeg er sikker på, Ejnar og jeg sammen kan videreføre meget af det gode arbejde, der er blevet lavet af Mick Steen Nielsen og Magnus Andersen de sidste mange år. Jeg ser rigtig meget frem til at komme i gang!”

Tilgangen fra den nye trænerduo kommer til at fokusere meget på både timerne i hallen og udenfor hallen. Således vil der blive anvendt biodata fra svømmerne i optimeringen af træningen. Ejnar Larsen har brugt meget af sin tid siden han sidst var svømmetræner på at dygtiggøre sig i netop biodata og registrering af både træning og øvrig fysiologisk data. Ejnar udtaler i den forbindelse: ”Jeg har set både på min egen krop og på talrige testpersoner, hvor vigtigt det er, at have styr på resten af dagen, hvis man vil have optimalt udbytte af træningstimerne. Den del kommer vi til at automatisere og optimere for de svømmere, der gerne vil tage det næste skridt. Det bliver et spændende nyt element sammenlignet med sidst, jeg var træner. Der er rigtig meget at komme efter for langt de fleste atleter i alle idrætsgrene.”

Ejnar Larsen og Ricki Clausen starter 1. August, men vil inden længe indbyde de kommende svømmere på førsteholdet til et møde og en snak om fremtiden, så den mere konkrete planlægning af næste sæson kan starte i god tid.

 

Eventuelle spørgsmål til ovenstående kan rettes til:

Klubchef Maj-Britt Mikkelberg 24 85 06 50

Cheftræner Ricki Clausen 26 25 25 31

Elitetræner Ejnar Larsen 22 14 02 19

 

 

Kommenter nyhed