Nyheder om dansk og international svømning

Helsingør stopper samarbejdet med cheftræner Misja Klevstig

24. februar 2020, AF Swimnews.dk

Helsingør Svømmeklub har meddelt at man har afsluttet samarbejdet med cheftræner Misja Klevstig. I slutningen af sidste uge skrev klubben på deres hjemmeside at man stoppede samarbejdet med Misja grundet manglende resultater, hvilket fik Misja til at dele et skriv om hans resultater i klubben (findes i bunden af denne nyhed). Klubben fjernede herefter nyheden, og har så i dag lavet en ny skrivelse, som du kan læse herunder:

Bestyrelsen i Helsingør Svømmeklub er blevet enige om at afslutte samarbejdet med cheftræner, Misja Klevstig efter næsten fem år.

Misja kom til klubben fra Sverige og har været med til at løfte klubben i en positiv og ambitiøs retning. Hans professionelle tilgang til elitesport har betydet at Helsingør Svømmeklub har opnået en række gode resultater i dansk svømning, og Misja har bidraget til at klubben er blevet placeret på Danmarkskortet. Blandt andet har klubben ved Misjas ledelse opnået en række medaljer ved danske junior- og seniormesterskaber og har ovenikøbet også præsteret at tage medaljer ved de nordiske mesterskaber.

Misja har, med udgangspunkt i den store talentmasse som klubbens andre trænere har været med til at skabe i den seneste tid, videreført resultaterne på en professionel og overbevisende måde. Der er igennem de senere år skab et professionelt svømmemiljø, som klubben vil arbejde videre med i fremtiden. Helsingør Svømmeklub er landskendt for dens evne til at producere talenter fra undervisningsafdelingen, som er én af de største i Danmark, og klubben vil forsat arbejde hen imod vores strategi om at være en af landets bedste svømmeklubber.

Helsingør Svømmeklub ønsker at fastholde flere af vores unge dygtige svømmere i klubben og at flere af vores meget dygtige årgangs- og junior svømmere vil kunne præstere ved seniormesterskaberne samt at vi i fremtiden også vil have svømmere på landsholdsniveau, hvilket vi ønsker at arbejde videre henimod med en ny cheftræner ved roret.

Helsingør Svømmeklub ønsker at takke Misja Klevstig for sit virke i klubben, og håber at han også i fremtiden vil have succes med sin træning og sit virke indenfor svømmesporten. Klubben ser frem til den kommende sæson, hvor vi har store forventninger til vores svømmeres præstationer, også blandt vores dygtigste svømmere, og hvor vi yderligere kan drage fordel af det kæmpe talentarbejder der foregår i klubben.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen i Helsingør Svømmeklub

Skrivelse fra den nu tidligere cheftræner i Helsingør, Misja Klevstig:

Kære alle,

Som I nok allerede har hørt, er jeg desværre stoppet med øjeblikkelig virkning i Helsingør Svømmeklub.

Dette har ikke været min beslutning, og jeg har virkelig ked af at skulle forlade både Helsingør Svømmeklub, og alle trænerne midt i en sæson. Jeg er især ked af at skulle forlade mine svømmere, få uger før sæsonens topningsstævne.

I de knap fem år jeg har arbejdet i Helsingør Svømmeklub, har fokus været en langsigtet 2024-plan, som er vedtaget af Helsingør Svømmeklubs bestyrelse og det fastansatte personale. Vi var stadig igang med implementeringen af 2024-planen, men er på nuværende tidspunkt nået meget langt, hvilket jeg er utrolig stolt af.

I de knap 5 år jeg har været ansat, har Helsingør Svømmeklub blandt andet opnået:

- 14 medaljer til danske junior-, senior- og åbent vand mesterskaber

- 11 medaljer på Nordiske mesterskaber

- Kravtid til europæiske juniormesterskaber, for første gang i ti år.

- Været klubbens første udtaget træner til et landshold

- Konkurrenceafdelingen er forøget fra 98 til 163 svømmere

- Opnået status som talentudviklingsmiljø i samarbejde med - Helsingør kommune og Dansk Svømmeunion

- ”Årets talent” 2 år i træk i Helsingør kommune

- ”Årets klub” 2 år i træk i Helsingør kommune

- ”Årets klub”, 2 år i træk i Danmark med Dansk Svømme Award

- Reorganisering af hele konkurrenceafdelingen

- Implementering af medleyskolen

- Fastholdelelse af de ældste svømmere gennem,først sprint, og det nuværende marines koncept

- Samarbejde og tværfaglig sparring med svømmeskolen, og samlet klubben som én klub i stedet for to afdelinger

Jeg har været utrolig glad for min tid i Helsingør Svømmeklub, og kommer til at savne at have min daglige gang blandt både svømmere og kollegaer. Jeg håber at de tiltag jeg har nået at være med til at implementere, er med at gøre Helsingør Svømmeklub til Danmarks bedste klub.

Jeg ønsker alle mine svømmere og kollegaer al held og lykke i fremtiden.

De bedste hilsner

Misja Klevstig
Cheftræner Helsingør Svømmeklub

Kommenter nyhed