Nyheder om dansk og international svømning

Gustav Friberg stopper på det Nationale Træningscenter

19. december 2018, AF Jon Langberg

Gustav Friberg har efter to et halvt år på det Nationale Træningscenter i Bellahøj, besluttet sig for at sige farvel til NTC, og vil fra starten af 2019 fortsætte sin svømmekarriere i et andet dansk træningsmiljø. Om skiftet fortæller Gustav til Svømmesport:

Jeg føler, at det er tid til at prøve noget nyt. Jeg har været en del af NTC i en længere periode, og det har jeg været rigtig glad for. Men nu er tiden kommet, hvor der skal ske en forandring, hvor jeg fortsat kan blive udfordret i nye rammer, der kan medvirke til, at jeg fortsat udvikler mig til at blive den bedst mulige svømmer.

Om sin tid på NTC, fortæller Gustav:

Det har været både hårdt og lærerigt at være en del af NTC. Man får masser af tæsk i bassinet, når man kommer som en lille svømmer fra Ringsted og skal træne på samme bane som de hurtige OL-deltagere og rekordholderindehavere. Men tiden sammen med dem har lært mig, at man skal være sej for at blive god. Og heldigvis får man, samtidig med den hårde træning, også en masse gode venner.

Det bliver spændende at se hvor Gustav vil fortsætte sin svømmekarriere, og følge hans skifte væk fra NTC. Der er ikke mange danske svømmere gennem tiderne der har taget springet fra NTC tilbage i et klubmiljø - seneste eksempel er Viktor Bromer, der dog efter en succesfuld periode i Aalborg Svømmeklub, igen er at finde på NTC.

Kommenter nyhed