Nyheder om dansk og international svømning

Gladsaxe inviterer til møde om "Klub B Landshold"

19. juni 2019, AF Jon Langberg

Gladsaxe Svøm har sendt et forslag til et netværk, med et mål om at skabe tilbud for klubbernes svømmere lige under landsholdsniveau. I første omgang inviteres der til et møde under DM Langbane, som står på dialog og diskussion af tankerne.

Du kan læse mere herunder, og endnu mere i den vedhæftede invitation.

Klubbernes B landshold – Hvem vil være med?

Vi har en ide til et netværk, som vi ønsker at alle danske svømmeklubber med svømmere på højt nationalt niveau tager stilling til. Bær over med navnet i overskriften – det er angivet i mangel på bedre bud.

Vi tror på, at alle svømmere med ambitioner har behov for at deltage i stævner, der dels er under deres niveau, på deres niveau og over deres niveau. Hvornår et stævne rammer et givent niveau kan diskuteres, men vi tror på, at et stævne, hvor man er A finalist, og måske medaljetager, er ”på” niveau. Denne gruppe af svømmere mangler ofte tilbud ”over” niveau i forhold til hvad der udbydes i Danmark.

I takt med, at man dygtiggør sig som svømmer i DK, har man det privilegium, at møde konkurrence på alle niveauer hele vejen til en medalje ved danske seniormesterskaber. Det er med til at facilitere udvikling og sætte perspektiver for det næste mål. Hvert skridt kræver et ekstra antal fina point, der er overskueligt at målsætte. MEN – når man rammer A Finale / medalje niveau er der uendelig lang vej til det næste skridt i det etablerede system. Adgangen til et internationalt seniormesterskab, Great Danes eller til et af de i øvrigt gode initiativer som eksempelvis holdkap satsninger er et skridt, som for mange af vores dygtigste svømmere i klubberne kan virke uopnåeligt. Og for nogle også er det, uagtet at de er de bedste i klubberne.

Vi savner mao. en mulighed for de bedste nationale svømmere. En mulighed som gør, at nogle vil få et par trappetrin at sigte efter på vejen mod at koble sig på det etablerede landholds-system. Men også en mulighed der gør, at man, selv om man aldrig måtte nå landholds-niveau, får mulighed for fortsat at have nye oplevelser at sigte efter, hvis man er blandt de bedste i DK. Det tror vi på er motiverende og meningsgivende. I klubmiljøet er det i øvrigt ikke kun afgørende om man har OL/VM/EM potentiale – vi mener, at vi også har en opgave i at løfte alle dygtige svømmere op til deres potentiale og give engagerede og dygtige svømmere en fortsat mulighed for, at komme ud og konkurrere over niveau.

SVØM har meldt ærligt ud over flere omgange, når vi har efterspurgt denne type muligheder, at det er klubbernes opgave selv at skabe tilbud til de svømmere, som ikke har opnået landsholdsniveau. Det respekterer vi – heraf tankerne om initiativet.

Vi byder nu op til dans – hvem vil være med?

Vi ønsker at række ud og høre om der er interesse for, at skabe et fælles fodslag på klubplan, hvor vi i fællesskab kan udvikle kvalificerede tilbud til nogle af landets bedste klubsvømmere, der ikke er at finde i landsholdssystemet.

Vedhæftede filer: 
Kommenter nyhed