Nyheder om dansk og international svømning

Eyleifur Jóhannesson stopper i Aalborg Svømmeklub

8. januar 2020, AF Jon Langberg

Eyleifur Jóhannesson stopper efter denne sæson som cheftræner i Aalborg Svømmeklub, efter 13 år i jobbet. Eyleifur rejser tilbage til Island, af hensyn til familien. Eyleifur har i sin tid i Danmark stået bag en lang række imponerende resultater i Aalborg, med svømmere som Mie Ø. Nielsen, Viktor B. Bromer og Katrine Bukh Villesen. Du kan læse mere i Aalborg Svømmeklubs pressemeddelelse herunder:

Cheftræner Eyleifur Johannesson fratræder sin stilling i Aalborg Svømmeklub

Aalborg Svømmeklubs meddeler, at de kort før nytår har modtaget besked fra cheftræner Eyleifur Johannesson om, at han efter eget ønske fratræder sin stilling ved afslutningen af sæson 2019/2020. Når sæsonen er afsluttet, flytter Eyleifur med sin familie tilbage til hjemlandet Island.

Formand John Larsen udtaler, at det er med beklagelse, men forståelse, at han har modtaget Leifis ønske om at fratræde sin stilling som cheftræner i AS efter 13 år på posten. Leifi har i denne periode været stærkt medvirkende til at løfte niveauet for svømning i såvel Aalborg, som hele Danmark til nye højder. Der er i denne periode opnået nogle fantastiske resultater såvel nationalt som internationalt, og disse resultater har Leifi sin meget store andel i.

Leifi udtaler: ”Det har været en svær beslutning at tage, men den føles rigtig. I 2007 flyttede jeg med min familie til Aalborg for at prøve noget nyt, og udvikle os i vores job. Den gang var det en 5 års plan med tanke om at flytte tilbage til Island i 2012, men vi blev så glade for Aalborg, klubben og de mennesker vi har arbejdet sammen med igennem hele perioden, at vi nu har været her yderligere 8 år. Beslutningen er taget ud fra familiens behov, for at give vores børn muligheden for at vokse op på Island, og lære familien bedre at kende, samt bruge mere tid med familie. Jeg synes også, det er et godt tidspunkt for Aalborg Svømmeklub at få en ny person med friske ideer ind, og jeg har valgt at give beskeden nu, så klubben har optimale rammer i forhold til at finde den rigtige til jobbet”.

Aalborg Svømmeklubs bestyrelse er påbegyndt processen omkring rekruttering af en ny cheftræner.

Henvendelse vedr. denne pressemeddelelse rettes til formand John Larsen på tlf. 40 41 28 23.

Aalborg den 8. januar 2020
Bestyrelsen i Aalborg Svømmeklub.

Kommenter nyhed