Nyheder om dansk og international svømning

Eyleifur Jóhannesson klar til fire år mere i Aalborg

7. april 2014, AF Jon Langberg

Aalborg Svømmeklub har her til aften forlænget kontrakten med klubbens succesfulde cheftræner Eyleifur "Leifi" Jóhannesson frem til 1. august 2018.

Læs meget mere i Aalborg Svømmeklubs pressemeddelelse:

Aalborg Svømmeklub har her til aften, i forbindelse med en fejring af klubbens Danske Holdmestre, forlænget kontrakten med klubbens cheftræner Eyleifur Jóhannesson frem til 1. august 2018. Den nye kontrakt træder i kraft 1. maj 2014.

Den 43-årige islænding kom til klubben i 2007, og successen har været støt stigende lige siden.

Svømmeleder og næstformand i Aalborg Svømmeklub – John Larsen udtaler: ”Det er med stor tilfredshed, at vi har fået forhandlet en ny kontrakt på plads med Leifi på nuværende tidspunkt. Det giver os alle i klubben et godt arbejdsgrundlag for de kommende år, hvor vi til stadighed vil arbejde på at være blandt de førende svømmeklubber i Danmark samt at gøre os godt på den internationale scene. Herudover er det vigtigt for os til stadighed at fostre nye talentfulde svømmere, således det høje niveau kan fastholdes.”

Da Eyleifur ankom til Aalborg Svømmeklub, vandt klubben dengang 29 medaljer tilsammen ved vestdanske og danske mesterskaber for seniorer og juniorer. Heraf var de ni guldmedaljer. I 2013 – altså seks år senere - kunne Aalborg Svømmeklub notere sig for 229 medaljer, heraf 98 af guld.

I 2010 slog klubben fire danske junior rekorder. Her fire år senere er det blevet til 44 danske junior rekorder, 29 danske rekorder, 11 nordiske rekorder og 1 europæisk rekord. Klubben havde 6 svømmere med ved EM kortbane i december 2013 i Herning, Eyleifur selv var udtaget til EM som træner. Det samme gør sig i øvrigt gældende for EM Langbane i Berlin til sommer, hvor Eyleifur igen er at finde på det danske svømmelandshold på trænersiden. Ved selvsamme stævne deltager 5 Aalborg-svømmere. De 4 af dem træner dagligt i Aalborg under Eyleifurs ledelse, og klubbens succesrige færøske Svømmer Pál Joensen træner på NTC. Det er også værd at bemærke, at det lykkedes Eyleifur at have en Aalborg-svømmer ved OL i London 2012. Ved OL i Rio i 2016 forventes det også, at der er Aalborg-svømmere blandt deltagerne.

Eyleifur er adskillelige gange blevet kåret til ’årets træner’: 1 gang som ’årets danske seniortræner’, 2 gange som ’årets danske juniortræner’ og 1 gang som ’årets danske årgangstræner’.

Eyleifur er en meget populær i svømmeverdenen - resultaterne taler for sig selv - og i særdeleshed i Aalborg Svømmeklub, hvilket selvfølgelig gør det ekstra glædeligt, at han fortsætter i Aalborg.

Aalborg Svømmeklub ønsker Eyleifur stort tillykke med DM-titlen i weekenden og ser frem til et forsat godt samarbejde de kommende i  4 år.

Kommenter nyhed