Nyheder om dansk og international svømning

Europæiske Junior Mesterskaber - Dag 3 - Guld til Mie

7. juli 2012, AF Thomas Lund

Mie Ø. Nielsen indtog EJM med maner, da hun på stævnets 3.dag deltog i sine første starter. Mie vandt 50 ryg i ny nordisk rekord med 0.28.51. Endvidere slettede Mie den danske juniorrekord på 200 fri med 2.00.32 omend dette blot var i semifinalen. Rekorden var 24 år gammel og blev sat af Mette Jacobsen. Herudover blev Morten Bak Hansen nummer 7 på 100 fri mens det danske hold på 4x200 fri ligeledes blev nummer 7 i finalen efter et fremragende indledende løb. 

Nedenfor fremgår pressemeddelelsen fra dansk svømmeunion: 

I fredagens svømmekonkurrencer ved EM for juniorer i Antwerpen blev der virkelig svømmet stærkt af de danske deltagere.

Ikke mindst for Aalborg-svømmeren Mie Ø. Nielsen blev fredagen til en af de dage, der skriver sig ind i dansk svømmehistorie. Således formåede den unge svømmer, der netop er landet fra træningslejr i Kroatien, at svømme sig til guldet i 50 m rygsvømning i den imponerende tid 28,51. Derved slettedes Louise Ørnstedts nordiske og danske rekord fra 2003 og rekordtiden blev forbedret med 12/100 sekunder. Mie forbedrer her samtidig sin egen danske juniorrekord med 3/10 sekunder.
En virkelig flot præstation af unge Mie, der forud for finaleløbet havde svømmet indledende på distancen i tiden 30,01, hvilket resulterede i en niendeplads og semifinale på distancen i tiden 29,04, hvilket her rakte til en tredjeplads.
Sølvmedaljen gik til tyske Anna-Stephanie Dietterle i 28,73 og bronze til Jessica Fullalove, England, i tiden 28,99.  
 
Som om ovenstående ikke skulle være nok, fortsatte Aalborg-svømmeren de gode takter i indledende 200 m fri, hvor hun blev noteret for tiden 2.02,66 og blev samlet nummer seks. Dermed var en plads i semifinalen hjemme.
I semifinalen fredag aften udviste danskeren endnu mere styrke ved at tilbagelægge de 200 meter fri i tiden 2.00,32. Dermed slettede Mie her Mette Jakobsens 24 år gamle danske juniorrekord og forbedrede denne rekordtid med ikke mindre end 1,48 sekunder.
Og med denne rekordtid endte Mie på en samlet tredjeplads og er nu klar til finalen på distancen i lørdagens finaleafsnit.
En virkelig imponerende dag for Mie Ø. Nielsen, der inden længe begiver sig afsted til OL som Danmarks yngste deltager.
 
Med i fredagens konkurrencer var også Christina Munkholm, Køge Svømmeklub. Christina svømmede her indledende 100 m butterfly i tiden 1.01,69 og sluttede som samlet nummer syv. I aftenens semifinale blev det endnu engang til en syvendeplads for danskeren men her i den flotte nye danske juniorrekordtid 1.00,93. Derved blev Jeanette Ottesens ni år gamle danske juniorrekord på denne distance slettet og rekordtiden forbedret med 5/100 sekunder.
Flot flot svømmet af Køge-svømmeren, som vi nu kan glæde os til at skulle følge i finalen på distancen, som afvikles i lørdagens finaleafsnit.
 
Hos drengene var Morten Bak Hansen med i aftenens finale i 100 m fri svømning. Det blev her til en syvendeplads for JGI/A6 svømmeren i den flotte tid 50,89.
 
Endelig var også Danmark med i drengenes 4 x 200 m fri holdkap fredag. I indledende afsnit blev det her til en samlet sjetteplads til Danmark i tiden 7.29,97 – og dermed var de fire danske drenge sikret en plads i aftenens finale.
I finalen blev holdet noteret for tiden 7.31,00 og sluttede som nummer syv. En absolut godkendt præstation af de fire drenge, som her er oppe imod Europas stærkeste svømmenationer.

Kommenter nyhed