Nyheder om dansk og international svømning

Efimova: Reglerne bør gælde alle, ikke kun russere

12. december 2019, AF Peter Lund Hansen

Den kontroversielle russiske svømmer, Yulia Efimova, har udtalt at hun ikke bør straffes to gange for den samme doping karantæne. 

Efimova referer til at hun for 4 år siden kom i fik en dopingkarantæne grundet McLaren Rapporten, hvor et utal af russiske atleter og forbund blev nævnt for systematisk overtrædelse af antidoping regulativerne. 

Med denne uges WADA afgørelse ligner det at Rusland som nation ikke får lov til at deltage i eks. de Olympiske Lege i Tokyo. Dog vil russerne forsat kunne konkurrerer under neutralt flag, såfremt de kan dokumenterer at de ikke er implicerede i en akuel dopingsag eller et stats-finansieret dopingprogram i Rusland. 

Efimova er to gange blevet taget for doping. Første gang for stoffet DHEA i 2013 og anden gang i 2016 for stoffet Meldonium. Derfor kan det se ud som om at Efimovas fortid indhenter hende og hun kan blive udelukket på grund af dette. Hun mener dog ikke at hun skal straffes for det igen og udtaler det er uretfærdigt at det kun er russere dette komme til at gælde for.

Omkring dette har Efimova følgende kommentar.

Yes, long ago I made a doping violation and I was disqualified for almost two years. But there are a great number of US and European athletes who have a similar situation regarding doping and they are competing without any restrictions. If you want to introduce those regulations, they must be equally applied to all athletes, not only Russian competitors.

 

Trods russerens dopingsager er hun bl.a. noteret for 3 OL-medaljer, 6 VM-guld og 2 verdensrekorder.

Efimova meddeler at hun allerede harhyret en advokat, som skal gå rettens vej, såfremt det ender med en udelukkelse.

Kommenter nyhed