Nyheder om dansk og international svømning

Dobbelt olympisk mester snuppet for doping

14. oktober 2019, AF Peter Lund Hansen

Den 30-årige amerikanske svømmer, Conor Dwyer, er blevet knaldet for doping og har modtaget 20 måneders dopingkarantæne. Karantæne er modtaget for ulovlig brug af en testotoronimplanter. 

Det er opsigtsvækkende at en så markant svømmer er taget for doping. Dwyer trak sig også fra den amerikanske VM-trup i sommers, på trods af han havde kvalificeret sig både individuelt og som holdkapsvømmer.

Dwyer er testet positv i 3 test foretaget i efteråret 2018. Dwyer anmodede om, at suspensionen skulle reduceres til 16 måneder eller mindre, hvilket ville have gjort det muligt for ham at vende tilbage til konkurrence lige i tide til de amerikanske OL trials i 2020. USADA søgte en 4-årig suspension. Dopingpanelet reducerede sin suspension til 20 måneder, men det vil stadig holde Dwyer ude af konkurrence gennem slutningen af næste sommer.

Den amerikanske svømmer har allerede annonceret sin uskyld og udtaler bl.a. at både hans læge og medicinske rådgiver, havde lovet ham at implanteringen af testotoronpennen ikke var et brud på anti-doping reglementet. Dwyer har taget konsekvensen af doping-karantæne og offentligtgjort at han stopper karrieren med øjeblikkelig virkning.

Dwyer har vundet guld to gange til OL i 4x200 fri, både i 2012 og 2016. Desuden har Dwyer vundet 7 medaljer til VM langbane, heraf 3 af guld.

Kommenter nyhed