Nyheder om dansk og international svømning

DM for hold i ny forklædning skydes igang fredag kl. 18

13. december 2018, AF Thomas Lund

Kampen om det danske holdmesterskab går løs fredag klokken 18 i 3 divisioner samt en finalerunde i den såkaldte "åbne klasse". 

Det er et DM for hold i et forandret format fra de seneste år. Måden man kvalificerer sig til de enkelte divisioner er revideret, løbsprogrammet har fået en nytænkning og tidspunkterne for de enkelte afsnit er ændret. Således starter DM for hold med 1 afsnit fredag aften hvilket følges af to afsnit lørdag, mens afgørelsens time finder sted søndag formiddag hvor de endelige placeringer afgøres i 4.afsnit.

Navnene på divisionerne er også skiftet således at de tre divisioner hedder 1.-2. og 3. division mens der svømmes en åben turnering med et mindre krævende løbsprogram. Her har indledende runde allerede fundet sted hvor de 9 bedste hold fra den runde skal svømme finalerunde samtidig med divisionsturneringen. Forvirret? Den danske mester for hold findes i 1.division som svømmes i Birkerød svømmehal. 

SIdste års mester blev Aalborg med en relativt sikker sejr ca. 1400 finapoint foran Sigma og ca. 3000 Kvik. Dengang blev stævnet afholdt i start oktober hvorimod årets udgave er godt placeret i forhold til svømmere der vil have fået topningsforberedelse. Sidste gang DMH blev afgjort i december, i 2016 på Bellahøj svømmestadion, foregik et af de bedste og mest spændende svømmeøjeblikke i nyere tid da Sigma vandt mesterskabet 1 finapoint foran Kvik med Aalborg bare 72 finapoint fra guldet på 3.pladsen. Det bliver spændende at følge om det igen kan blive tæt om det prestigefyldte mesterskab. 

Alle 4 rækker kan følges på livetiming.dk 

Pointstillinger for de forskellige rækker opdateres løbende hos dansk svømmeunion her

 

Relaterede nyheder
18. december 2016
15. december 2016
Kommenter nyhed