Nyheder om dansk og international svømning

De nominerede til Årets Trænere er offentliggjort

5. januar 2017, AF Jon Langberg

Dansk Svømmetræner Sammenslutning har offentliggjort navnene på de trænere der er nomineret til titlerne som henholdsvis Årets Træner samt Årets Årgangs-/Junior Træner.

Du kan læse om de nominerede herunder. Kun medlemmer af DSTS har stemmeret - afstemningen finder du ved at trykke her.

Årets træner

Stefan Hansen, NTC/Gladsaxe

Stefan Hansen er hovedsageligt nomineret for sit arbejde med Pernille Blume, der erobrede den første Danske OL-guldmedalje i svømning i 68 år. Desuden har Stefan en væsentlig andel i OL-bronzen i holdkap samt EM-guld til Rikke Møller Pedersen og flot fremgang til flere NTC-svømmere.

Claus Buus, Farum

Claus formåede i 2016 at gøre Farums herrer til indehavere af alle danske seniorrekorder i herreholdkapperne på kortbane. Fire ud af de fem rekorder blev sat i 2016. Claus har formået at fastholde og videreudvikle seniorherrerne i en sæson, hvor Farum herrer desuden markerede sig med mange nationale seniortitler. Desuden blev det til individuel seniorrekord og VKM-kvalifikation til Magnus Jákupsson.

Eyleifur Jóhannesson, Aalborg

Eyleifur er nomineret for Mie Ø. Nielsens OL bronze i holdkap, en individuel 5. plads til Mie og en 6. plads til Viktor B. Bromer ved OL. Desuden bød sæsonen på individuelt EM-guld og –sølv til Mie og EM-sølv til Viktor. Endelig blev det også til VKM-bronze i holdkap til Mie. På den nationale scene manifesterede Eyleifur Aalborg som landets mest vindende klub ved de nationale seniormesterskaber.

Årets Årgangs-/juniortræner

Jon Langberg, A6

Jon er nomineret for at have videreudviklet Julie Kepp Jensen med medaljer til EJM samt kvalifikation til EM og OL. Jon havde yderligere en deltager ved EJM.
Jon står bag en stærk talentudvikling i A6. Jon bidrager endvidere til dansk svømning ved at dele ud af sin interesse for at udvikle og analysere data.

Jan Løth Andersen, Horsens

Jan har æren for, at Horsens Svømmeklub siden Jans ansættelse i 2013 har været i rivende udvikling. Konkurrenceafdelingen er i dag på 120 svømmere fordelt på seks hold fra alderen 8 år til 30 år. Klubben er rykket op fire år i træk og gået fra 4. division til Svømmeligaen. Desuden har Horsens formået at hente medaljer og mesterskaber ved alle nationale mesterskaber.

Nikolaj Mick Skovmose, Holstebro

Nikolaj har på få år bragt Holstebro tilbage på svømmelandkortet. Specielt på juniorsiden for piger har Nikolaj præsteret flotte resultater med EJM-finaler til Merete Toft Jensen som det mest bemærkelsesværdige, men også mange juniormedaljer til de nationale mesterskaber. Generelt har Nikolaj i Holstebro i den grad løftet niveauet i Holstebro, så der tegner sig en lys fremtid.

Örn Arnason, Esbjerg

Örn har videreudviklet en gruppe talentfulde årgangsdrenge til nogle af Danmarks bedste juniorsvømmere. Det understreges af dansk juniorrekord i 400 medley til Mikkel Gadgaard og dansk juniorrekord i 4x100 fri. Ôrn har med drengene i Esbjerg vist imponerende juniorniveau i mange forskelligartede løb. 400 individuel medley har Esbjerg siddet tungt på i 2016. Det brede og høje juniorniveau har været tydeligt i Esbjergs dominans i holdkapperne.

Kommenter nyhed