Nyheder om dansk og international svømning

Dansk Svømmeunion klar med plan for Danish Open

24. marts 2021, AF Swimnews.dk

Dansk Svømmeunion har i dag offentliggjort at man afvikler Danish Open 2021, og er lykkedes med at lave et setup hvor alle de professionelle svømmere der træner i øjeblikket, får mulighed for at konkurrere - for langt de fleste, for første gang i år.

For at få plads til alle, og samtidigt overholde alle Covid-19 restriktioner, bliver Danish Open afviklet ovet to stævner - Stævne 1 for de hurtigste svømmere 17-21. april, og Stævne 2 for resten af svømmerne 22-25. april.

Du kan læse mere om stævnerne, se kravtider til Stævne 1, og generelt holde dig opdateret om stævnerne, på Svømmetider.dk: Stævne 1 / Stævne 2.

Dansk Svømmeunion skriver således om afviklingen af stævnerne:

Dette års Danish Open opdeles grundet COVID-19-restriktioner og et ønske om at skabe optimale sportslige rammer i 2 stævner og afvikles derfor over totalt set ni stævnedage.

De første 5 dage (stævne 1) afvikles som et FINA-godkendt OL-kvalifikationsstævne med kravtider svarende til B-kravtiderne til EM junior 2021 plus 2%. Her afvikles 50, 100 og 200 meter løb med indledende i A- og B-flights og finaler og 400, 800 og 1500 meter løb som direkte finaler. Hver svømmer kan maksimalt deltage i 4 løb og kun et løb pr. stævnedag.

De næstfølgende 4 dage (stævne 2) afvikles med kravtider svarende til definitionerne for "professionel idræt" og afvikles som direkte finaler i alle løb.

Ingen svømmere kan deltage i både stævne 1 og stævne 2 hverken helt eller delvist. Svømmere, der er kvalificereret til stævne 1 kan vælge ikke at deltage i stævne 1 og i stedet udelukkende deltage i stævne 2. Hver svømmer kan maksimalt deltage i 4 løb og kun et løb pr. stævnedag.

OBS vedr. officials: Alle klubber anmodes kraftigt til at melde officials ind via Svømmetider hurtigst muligt og absolut senest onsdag d. 31. marts 2021 - også selv om tilmeldingsfristen først er d. 7. april. Dette er af afgørende betydning for arrangementets planlægning og gennemførelse. 

Kommenter nyhed