Nyheder om dansk og international svømning

Dansk Svømmeunion dropper dansk EM deltagelse

3. april 2012, AF Jon Langberg

Dansk Svømmeunion har netop meldt ud at man har valgt at droppe deltagelse ved de Europæiske Mesterskaber i maj måned. Begrundelsen ligger i at man vurderer at det er mere optimalt for de to svømmere der skulle have deltager for Danmark, Katrine Holm Sørensen og Mathias Gydesen, at forsøge kvalifikationen ved Sette Colli stævnet i Rom i midten af juni måned.

Læs hele pressemeddelelsen:

Eliteafdelingen har med baggrund i at kun få svømmere har kvalificeret sig direkte til EM i Ungarn besluttet helt at droppe deltagelsen. EM afvikles i perioden 21. – 27. maj.

Deltagelsen af OL-holdet ved EM var allerede ved sæsonstart aflyst pga. forberedelser til OL. Derfor drejer det sig om få svømmere der i stedet får tilbudt deltagelse ved det 49. Sette Colli stævne i Rom sammen med OL-holdet. Stævnet i Rom afvikles 14. – 16. juni og er FINA-godkendt som OL-kvalifikationsstævne.

Dansk Svømmeunion har af Danmarks Idræts-Forbund modtaget tilladelse til at lade eventuelle OL-kvalifikationer ved dette stævne være gældende i stedet for ved EM. Det endelige hold af svømmere der deltager ved Sette Colli i Rom udover OL-holdet offentliggøres i uge 15.

Kommenter nyhed