Nyheder om dansk og international svømning

Dansk sejr ved nordiske mesterskaber

10. december 2018, AF Swimnews.dk

Danmark stillede med et stærkt hold ved nordiske mesterskaber i Oulu, Finland, den forgangne weekend. 

Ved nordiske er der traditionelt fokus på holdkonkurrencerne hvor det danske hold blev nummer 3 for seniorer langt efter det svenske og finske vinderhold, hvilket er et udtryk for at de to lande havde større og ældre seniortrupper med ved stævnet. Det danske seniorhold var nemlig mest vindende med i alt 11 titler.

Det blev da også en dansk svømmer der vandt prisen som stævnets svømmer for både damer og herrer. Julie Kepp Jensen vandt for damer for sin 50 ryg på 26.98 hvor det ellers blev til personlige rekorder på både 50 fri (24.17) og 100 fri (53.39) til Julie. Alexander Aslak blev en suveræn vinder hos herrerne for sin formidable 1500 fri på 14.37.90 - omtrent 8 sekunders forbedring og en tid der så småt begynder at nærme sig internationalt seniorniveau. 

Danmark blev en sikker vinder af juniorkonkurrencen som det danske hold efterhånden sidder stærkt på. I år vandt holdet med 333 point foran Sverige med 306 og Finland med 257 point til trods for en stribe danske diskvalifikationer der ville have gjort forskellen større. I den indivuelle juniorpointkonkurrence blev det til dansk sejr ved Oskar Lindholm for hans 15.04.62 på 1500 fri.

Du kan finde alle resultater samt oversigt for de forskellige pointkonkurrencer her

 

Kommenter nyhed