Nyheder om dansk og international svømning

Dansk medalje til EM for juniorer efter fantastisk præstation

5. juli 2018, AF Thomas Lund

Alexander Aslak Nørgaard sparkede for alvor døren ind for Danmark på 2.dagen ved EM for juniorer der indledtes i Helsinki igår. 

På favoritdistancen 1500 fri forbedrede "Aslak" sin danske juniorrekord med hele 16 sekunder til tiden 15.10.88. Alexander svømmede tiden i morges da han ikke var i det sidste seedede heat som blev svømmet her til aften. Det har utvivlsomt været en spændt dansk trup der fulgte aftenens formodet hurtigste heat. Ved 1100 meter blev det tydeligt at det ville blive til dansk medalje. På de sidste meter blev det endvidere klart at Alexander erobrede en flot sølvmedalje godt 6/10 foran bronzemedaljevinderen. 

Tiden er den 3.hurtigste af en dansker igennem tiden kun overgået af Mads Glæsner med 14.58 og Anton Ipsen der svømmede 15.05 ved de olympiske lege i Rio. Netop Anton bliver spændende at følge ved EM Glasgow i August efter hans fremragende forår i yardsbassinerne i USA. 

Medaljer til EM for junior er blevet noget vi er blevet forvænt med de senere år, men historisk set er det ganske få danske svømmere der har opnået en medalje ved stævnet - især hvis vi kun ser på danske herresvømmere. Det er igennem historien inklusiv dagens medalje blevet til 3 guld, 3 sølv og 4 bronzemedaljer til danske herresvømmere siden Bjarne Kragh (nuværende træner i Århus Swim) vandt den første danske medalje ved EJM i Skövde i 1980. Her blev det i øvrigt til guld på 100 bryst. EJM daterer sig tilbage til 1967 og stævnet i Helsinki er udgave nummer 45. Seneste danske herremedalje stod Tobias Bjerg for da han sikrede bronzemedaljen på 50 bryst ved european games i Baku i 2015. De to øvrige guldmedaljer står Daniel Steen Andersen (Guld på 100 butterfly i Poznan i 2013) og Jacob Carstensen (Guld på 400 IM i 1995 i Geneve)

Du kan følge stævnets 3 sidste dage her

I morgen står den blandt andet på finale på 200 bryst med Thea Blomsterberg og deltagelse af et stærkt danske pigehold på 4x100 HM. 

 

 

Kommenter nyhed