Nyheder om dansk og international svømning

Danish Open, DM Junior og NTC flyttes ud af Bellahøj Svømmestadion

20. marts 2019, AF Lasse K. Hansen

Dansk Svømmeunion har i en pressemeddelse desværre meddelt at Danish Open og DMJ ikke kan afholdes i Bellahøj Svømmestadion, da det er fundet bakterier og skimmelsvamp i gulvbelægningen, hvilket kan påvirke helbredet på gæster i hallen.

Et nyt afviklingssted forventes offentliggjort i uge 13.

I samme omgang, har man valgt at flytte det Nationale Træningscenter væk fra Bellahøj. Det kan du læse meget mere om hos Jyllandsposten.

Nyheden fra Dansk Svømmeunion om Danish Open, kan læses herunder:

Danish Open og DM Junior flyttes ud af Bellahøj Svømmestadion

Dansk Svømmeunion har besluttet, at årets Danish Open og DM Junior ikke skal afholdes på Bellahøj grundet fund af bakterier og skimmelsvamp.

Årets Danish Open og DM Junior vil ikke blive afholdt i Bellahøj Svømmestadion, idet der er fundet bakterier og skimmelsvamp i gulvbelægningen.

Dansk Svømmeunion har i samarbejde med Team Danmark og Københavns Kommune igangsat en undersøgelse af indeklimaet i Bellahøj Svømmestadion efter gentagende klager fra svømmere og trænere på det Nationale Træningscenter (NTC). Det er i den forbindelse, at Teknologisk Institut har fundet bakterier og skimmelsvamp i gulvbelægningen i Bellahøj Svømmestadion.

Den foreløbige vurdering lyder, at fundene kan påvirke svømmernes helbred samt have en effekt på svømmernes præstationer, men at en endelig kortlægning af bakteriernes og skimmelsvampenes omfang og indvirkning på helbredet vil kræve yderligere undersøgelser af luften i hallen. Disse undersøgelser har Team Danmark og Teknologisk Institut i skrivende stund påbegyndt.

Dansk Svømmeunion har på baggrund af ovenstående vurderet, at der derfor ikke skal afholdes Danish Open og DM Junior i Bellahøj Svømmestadion i år, ligesom al svømmetræning for NTC i Bellahøj Svømmestadion indtil videre er indstillet. Der arbejdes på højtryk for at finde en alternativ løsning i Storkøbenhavn, således Danish Open og DM Junior kan afholdes i et andet svømmeanlæg.

Det er en meget vanskelig situation for os alle – ikke kun for SvømmeDanmark, men også for vores gode samarbejdspartnere i Københavns Kommune, Team Danmark og for de svømmeklubber, der dagligt benytter faciliteterne på Bellahøj. Vi kan kun bede om forståelse og opbakning, ligesom vi håber på, at vi alle kan stå sammen om at finde den bedst mulige løsning for vores svømmere, så de kan få et godt udgangspunkt for at kvalificere sig til sommerens internationale mesterskaber.

Vores håb er, at vi kan offentliggøre ny facilitet i begyndelsen af næste uge (uge 13).

For spørgsmål og kommentarer henvises til nedenstående i Dansk Svømmeunion:

Direktør Pia Holmen, mobil: 29 20 61 61, e-mail: ph@svoem.dk
Sportschef Lars Green Bach, mobil: 29 20 61 60, e-mail: lgb@svoem.dk
Kommunikationsansvarlig Nora Thomsen, mobil: 21 49 09 37, e-mail: nt@svoem.dk
Kommunikationskonsulent Rebecca Hegelund, mobil: 21 64 76 39, e-mail: rkh@svoem.dk

Kommenter nyhed